Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για τη… μικρή Mercedes-AMG GT 4-Door

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανέωση για τη… μικρή Mercedes-AMG GT 4-Door

ΝΕΑ

Ανανέωση για τη… μικρή Mercedes-AMG GT 4-Door

ΝΕΑ

Όταν η Mercedes-AMG παρουσίασε επίσημα την GT 4-Door Coupe, όπως ονομάζεται, είδαμε ένα κομψό, πενταθέσιο ή τετραθέσιο όχημα, υψηλών επιδόσεων το οποίο θεωρήθηκε ως η πιο πρακτική εκδοχή της διθέσιας GT.

Advertisement
Advertisement

Τότε, το 2018, η Mercedes-AMG εφοδίαζε την GT 4-Door Coupé με τον V8 τετράλιτρο κινητήρα της εταιρείας. Η προσπάθειά των στελεχών της να συσχετίσει το νέο μοντέλο με τη διθέσια GT ήταν σαφής.

Όμως, το αυτοκίνητο με το liftback αμάξωμα, δηλαδή πεντάθυρο (παρά την ονομασία τού οχήματος ως τετράθυρο) βασιζόταν στο πάτωμα της τότε E-Class 63 AMG και η ανάρτησή του είχε ρυθμιστεί κατάλληλα.

Έκτοτε, οι άνθρωποι της Mercedes-AMG αποφάσισαν να κάνουν πιο προσιτή την GT 4-Door Coupé, αλλά και να δημιουργήσουν μια εκδοχή της η οποία να εκπέμπει μικρότερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, τοποθέτησαν κάτω από το καπό της και τον τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Αυτός απέδιδε είτε 367 ίππους (GT 43 4-Door) είτε 435 ίππους (GT 53 4-Door).

Η γερμανική εταιρεία ανανέωσε το μοντέλο σε αυτές τις πιο «αδύναμες» εκδοχές του με σκοπό να μοιάζουν περισσότερο με την έκδοση με τον V8 (που αποδίδει 843 ίππους).

Advertisement

Έτσι, πλέον, το προσφέρει με το πακέτο το οποίο ονομάζεται «V8 Styling Package». Λόγω αυτού, υπάρχει διαφορετική μάσκα και προφυλακτήρας εμπρός, ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένα μεγαλύτερα ανοίγματα-αεραγωγούς.

Στο πλάι υπάρχουν ανοίγματα, ενώ στο πίσω μέρος έχει επανασχεδιαστεί ο προφυλακτήρας, ο ενσωματωμένος σε αυτόν αεροδυναμικός διάχυτης και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Η ηλεκτρικά ανοιγόμενη γυάλινη οροφή περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, όπως και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone για τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον, το σύστημα «MBUX» («Mercedes-Benz User Experience») έχει αναβαθμιστεί και διαθέτει νέα γραφικά που ταιριάζουν καλύτερα σε ένα μοντέλο της Mercedes-AMG.

Επιπλέον, οι επανασχεδιασμένες εκδόσεις της GT 4-Door Coupé με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα διαθέτουν στον προαιρετικό εξοπλισμό τους το κορυφαίο ηχοσύστημα της «Burmester», όπως και στοιχεία από την AMG GT Black Series στο αμάξωμά της. Για παράδειγμα, τη μάσκα με την αντίστοιχη διαμόρφωση και spitter στον εμπρός προφυλακτήρα.

Advertisement

Επίσης, στον προαιρετικό εξοπλισμό, διατίθενται τόσο το εξοπλιστικό πακέτο «Carbon Fibre Package» καθώς και το «Aerodynamic Package» το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικής σχεδίασης splitter (εμπρός) και ενσωματωμένη μικρή αεροτομή πίσω, για να έχει μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση όταν αυξάνεται η ταχύτητα του οχήματος.

Τέλος, η Mercedes-AMG δεν ανακοίνωσε αλλαγές στην απόδοση του κινητήρα, τόσο στην GT 4-Door 43 όσο και στην GT 4-Door 53.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupe
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Formentor VZ5 vs Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+
H Mercedes-AMG One διέλυσε το ρεκόρ της LaFerrari στη Monza