Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανάκληση-μαμούθ από εταιρεία supercars!

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάκληση-μαμούθ από εταιρεία supercars!

ΝΕΑ

Ανάκληση-μαμούθ από εταιρεία supercars!

ΝΕΑ

Το πρόβλημα εστιάζεται στο σύστημα πέδησης και η αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους μόλις ανάψει η σχετική ένδειξη βλάβης.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari ανακαλεί περισσότερα από 2.200 αυτοκίνητα στην Κίνα λόγω πιθανής βλάβης στο σύστημα πέδησης σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής Αρχής της χώρας.

Η ανάκληση επηρεάζει 2.222 αυτοκίνητα που εισήχθησαν στην Κίνα μεταξύ Μαρτίου 2010 και Μαρτίου 2019, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων coupe, Spider και της κορυφαίας Speciale σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Advertisement
Advertisement

Αλλά δεδομένου ότι η παραγωγή αυτών των αυτοκινήτων είχε ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, η ανάκληση πρέπει να επηρεάσει επίσης τον διάδοχο του 458, την υπερτροφοδοτούμενη 488 GTB και την παραλλαγή της Spider.

Η Ferrari σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι: «Τα οχήματα που συμμετέχουν σε αυτήν την εκστρατεία ανάκλησης είναι εξοπλισμένα με τάπα υγρού ρεζερβουάρ φρένων που μπορεί να μην αερίζεται σωστά, δημιουργώντας έτσι πιθανώς κενό μέσα στη δεξαμενή υγρού φρένων».

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως το εργοστάσιο στα τέλη του 2021 ανακοίνωσε ότι ερευνούσε τα μοντέλα 458 και 488 για πιθανή διαρροή υγρού φρένων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος πέδησης.

Η ανάκληση αφορά στην 485 Italia παραγωγής 2010-2015, 458 Spider παραγωγής 2012-2015, 458 Speciale 2014-2015, 488 GTB παραγωγής 2016-2019, 488 Spider παραγωγής 2016-2019.

Advertisement

Οι μετοχές της Ferrari σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση σε περισσότερες από δύο εβδομάδες αφότου η εταιρεία πολυτελών σπορ αυτοκινήτων επιβεβαίωσε ότι θα ανακαλέσει χιλιάδες supercars λόγω προβλημάτων με το σύστημα πέδησης.

Η Ferrari εξήγησε ότι εάν ένα αυτοκίνητο αντιμετωπίζει πρόβλημα και ο όγκος του υγρού φρένων στο ρεζερβουάρ έχει μειωθεί κατά 52%, ο οδηγός θα λάβει ένα μήνυμα στο ταμπλό που θα λέει “Στάθμη υγρών φρένων χαμηλή, πηγαίνετε αργά στον αντιπρόσωπο”. Μια προειδοποιητική λυχνία θα εμφανιστεί επίσης στο ταμπλό με ένα ακουστικό σήμα για να προειδοποιεί τον οδηγό.

Ωστόσο, αντί να ακολουθήσουν αυτές τις οδηγίες, η εταιρεία τονίζει ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να παραμείνουν στην άκρη του δρόμου μόλις λάβουν το προειδοποιητικό μήνυμα και να επικοινωνήσουν με την οδική βοήθεια της Ferrari. Επίσης η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σπορ αυτοκινήτων της ξεκαθαρίζει πως τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν εκτός του χρονικού πλαισίου 2010-2019 φέρουν διαφορετικά εξαρτήματα στα συστήματα πέδησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Ferrari 296 GTS (+video)
Η νέα Aston Martin θα κοντράρει τη Ferrari 296 GTB
Αυτή είναι η Ferrari της ερήμου