Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η Ferrari της ερήμου

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η Ferrari της ερήμου

ΝΕΑ

Αυτή είναι η Ferrari της ερήμου

ΝΕΑ

Το ταχύτερο Cross Country παραγωγής έρχεται απευθείας από το Rally Dakar και δεν σταματάει πουθενά.

Advertisement
Advertisement

Η Prodrive είδε πολύ ζεστά το θέμα της συμμετοχής της στο φετινό Dakar.

Αυτό συνέβη σε τέτοιο βαθμό που μετά το αγωνιστικό BRX Hunter T1+, ήρθε η ώρα για μία έκδοση που προορίζεται για… καθημερινή χρήση (εφόσον μένετε στο Dubai). Η «Ferrari της ερήμου» όπως αρέσκονται να την αποκαλούν οι άνθρωποι της Prodrive, διαθέτει το ίδιο ατσάλινο πλαίσιο σε σχέση με το αγωνιστικό μοντέλο, ενώ η απόσταση του από το έδαφος είναι μειωμένη κατά 10 εκατοστά για λόγους πρακτικότητας.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον ίδιο V6 Twin Turbo της Ford χωρητικότητας 3,5 λίτρων, που για την περίσταση η απόδοση του ξεπερνά τους 600 ίππους. Περισσότερους από 200 ίππους αυξημένη διαφορά σε σχέση με το αγωνιστικό Hunter, καθώς υπάρχει σχετικός περιορισμός ιπποδύναμης για τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Dakar.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιαστής Ian Calloum (έχει εργαστεί για τη Jaguar στο παρελθόν) φρόντισε να διατηρήσει όλη την μαχητικότητα στα 4,6 μέτρα μήκους του Hunter με αποκορύφωμα τα 480 λίτρα του ρεζερβουάρ στο πίσω μέρος. Ναι σωστά διαβάσατε, 480 λίτρα, αφού θα πρέπει να εξασφαλιστεί η μεγάλη αυτονομία του… θηριώδους μοντέλου σε απάτητα εδάφη, αφού το ταξίδι μπορεί να κρατήσει αρκετές μέρες.

Πάντως η χωρητικότητα αυτή μπορεί να μεταβληθεί σε χώρο αποσκευών στην περίπτωση που υπάρχουν αντίστοιχες ανάγκες από τους επιβάτες ή μάλλον… ταξιδιώτες.

Advertisement

Εκτός από τις εκτός δρόμου ικανότητες, το μόνιμα τετρακίνητο T1 αποτελεί το ταχύτερο όχημα παντός εδάφους στον κόσμο με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε λιγότερα από 4,0 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 280 χλμ./ώρα.

Advertisement

Ο Richards Paterson, CEO της Prodrive, δηλώνει πως ήδη υπάρχουν 3-4 (θεοπάλαβοι) ενδιαφερόμενοι αγοραστές για το εικονιζόμενο «θηρίο», το οποίο φυσικά και θα ξεπερνά σε κόστος τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Land Rover Defender: Έτσι θα δείχνει η αγωνιστική έκδοση Dakar
Με Dream Team στο Ράλι Ντακάρ η Audi
Έτοιμο για το Dakar το Toyota Hilux με κινητήρα Lexus V8