Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Aston Martin θα κοντράρει τη Ferrari 296 GTB

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Aston Martin θα κοντράρει τη Ferrari 296 GTB

ΝΕΑ

Η νέα Aston Martin θα κοντράρει τη Ferrari 296 GTB

ΝΕΑ

Μετά τις Valkyrie και Valhalla, η βρετανική εταιρεία ετοιμάζει ένα ακόμα μοντέλο στο άλλο άκρο της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Το νέο supercar θα έχει τον κινητήρα στο κέντρο του και δεν αργεί ιδιαίτερα η στιγμή που θα αποκαλυφθεί πλήρως.

Δεν σταματά πουθενά η Aston Martin καθώς η γκάμα της επεκτείνεται συνεχώς. Και αυτό γιατί μετά τις  Valkyrie και Valhalla θα υπάρχει και ένα ακόμα μοντέλο. Που θα κινείται από το γνωστό twin turbo V8 των 4.000 κ.εκ. και των 630 ίππων της AMG και έναν ηλεκτροκινητήρα (200+ ίππων) στον πίσω άξονα. Έτσι η συνολική του απόδοση θα ξεπερνά τους 830 ίππους.

Η τρίτη κατά σειρά νέα Aston Martin θα τοποθετείται απέναντι στη Ferrari 296 GTB των επίσης 830 ίππων (V6 2,9 λίτρων). Οι φήμες που ήθελαν το νέο supercar να ονομάζεται Vanquish, διαψεύσθηκαν από τον πρόεδρο της Aston Martin, Lawrence Stroll ο οποίος δήλωσε πως πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο και όχι για κάτι γνώριμο από το παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Οι βρετανοί έχουν δεσμευθεί για μία πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα μέχρι το 2025 κάτι που δεν τους αποτρέπει από το να εξελίσσουν εντυπωσιακά super και hypercars. Το alter ego της Ferrari 296 GTB αναμένεται να παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ το προσεχές διάστημα θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με την εμφάνιση αλλά και τις επιδόσεις του. Οι οποίες θα μπορούν να συγκριθούν με αυτές της Valhalla, που για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως το πλάνο της Aston Martin δεν περιλαμβάνει μονάχα ισχυρά υβριδικά σύνολα αλλά μέσα στο 2025 ο στόχος της είναι να παρουσιάσει και το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aston Martin DBX 707: Αυτό είναι το ισχυρότερο SUV
Επίσημο: Aston Martin Valhalla (+video)
Aston Martin: Νέα μάσκα για τη Vantage

Advertisement