Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Ferrari 296 GTS (+video)

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Ferrari 296 GTS (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Ferrari 296 GTS (+video)

ΝΕΑ

Η ιταλική φίρμα παρουσίασε το δεύτερό της σύγχρονο κεντρομήχανο μοντέλο με τον τρίλιτρο V6 κινητήρα. Την spider εκδοχή της 296 GTB που προσφέρει… απεριόριστο χώρο πάνω από τα κεφάλια των δύο τυχερών.

Advertisement
Advertisement

Η ειδοποιός διαφορά της ανοιχτής 296 Gran Turismo Spider (GTS) εντοπίζεται στην οροφή της η οποία είναι μεταλλική αναδιπλούμενη. Χρειάζεται περίπου 14 δευτερόλεπτα για να αναδιπλωθεί πλήρως (σπάει σε δύο μέρη και μαζεύεται πάνω από τον κινητήρα) σε ταχύτητες έως 45 χλμ./ώρα.

Κατά τα υπόλοιπα το σύστημα πρόωσης της νέας Ferrari αποτελείται από τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων και των 663 ίππων που υποβοηθάτε από ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Συγκεκριμένα, το τελευταίο αποδίδει 167 ίππους. Και κάπως έτσι η συνδυασμένη ισχύς διαμορφώνεται στους 830 ίππους με την ροπή να είναι στα 740 Nm που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου διπλόδισκου κιβωτίου με 8 σχέσεις.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τις επιδόσεις τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα (όσο και η GTB), τα 0-200 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά παρόλο που η GTS (με ξηρό απόβαρο στα 1.540 κιλά) είναι 70 κιλά πιο βαριά από την GTB.

Εδώ να πούμε πως όπως και η κλειστή 296 GTB, έτσι και η GTS είναι plug-in με μία μπαταρία 7,4 kWh να προσφέρει 25 ηλεκτρικά χιλιόμετρα σε ταχύτητες κάτω από τα 135 χλμ./ώρα.

Advertisement

Στο εσωτερικό και της 296 GTS κυριαρχεί o ψηφιακός πίνακας οργάνων 16 ιντσών με τις πολλαπλές πληροφορίες και το στροφόμετρο να δεσπόζει , το μοναδικής σχεδίασης τιμόνι, το οποίο διαθέτει άφθονα χειριστήρια, όπως τον περιστροφικό διακόπτη (το πασίγνωστο E-Manettino) των οδηγικών προγραμμάτων (τέσσερα στο σύνολο). Από το κόκπιτ δεν λείπει και το εξελιγμένο Head-Up Display, ενώ η γενικότερη εικόνα του ταμπλό μας παραπέμπει σε αυτό της SF90.

Η Ferrari δεν επαναπαύεται στην 296 GTS αφού ετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντεμπούτο της πολύ-αναμενόμενης Purosangue.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει η ώρα της Ferrari Purosangue
Έτσι θα είναι η Ferrari Purosangue;
Έρχεται με φόρα η Ferrari Purosangue

Advertisement