Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo: Και το όνομα αυτής Castello

Ελλάδα 13:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Και το όνομα αυτής Castello

ΝΕΑ

Alfa Romeo: Και το όνομα αυτής Castello

ΝΕΑ

Αν και οι περισσότεροι Alfisti περιμένουν κάτι μικρό και προσιτό, η ιταλική εταιρία στοχεύει σε ακόμα πιο ακριβά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των SUV της και να λανσάρει ένα μεγάλο SUV το 2027. Αυτό που ο CEO της Alfa, Jean-Philippe Imparato, είχε ήδη υπαινιχθεί στις αρχές του 2022, τώρα το επισημοποίησε.

Μιλώντας τότε στο ολλανδικό Autoweek, είχε δηλώσει ότι η Alfa θέλει να είναι η παγκόσμια premium μάρκα Stellantis. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να λανσάρει ένα SUV στη μεγάλη κατηγορία.

Όπως λέει ο ίδιος: «Το ερώτημα που έθεσα στον εαυτό μου ήταν: “Θέλουμε να παραμείνουμε μια ευρωπαϊκή μάρκα ή θέλουμε να εισέλθουμε στην πιο κερδοφόρα κατηγορία στον κόσμο;” Η απάντηση ήταν: “Πάμε στην πιο κερδοφόρα κατηγορία”, πράγμα που σημαίνει ότι στοχεύουμε σε μοντέλα όπως η X5, η X6 και η σειρά 7 της BMW. Η απόφαση αυτή ελήφθη πρόσφατα και θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα”.

Advertisement
Advertisement

Όταν ρωτήθηκε πότε θα λανσαριστεί η μεγάλη Alfa, ο Imparato απάντησε λακωνικά: “2027”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Castello θα είναι πιο σπορ από τα υπόλοιπα SUV της κατηγορίας της.

Όπως και οι διάδοχοι Selvio και Giulia, το μεγάλο SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large. Αυτή η νέα πλατφόρμα έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα οχήματα των premium εμπορικών σημάτων της Stellantis (Alfa, DS, Lancia και Maserati).

Advertisement

Η αρχιτεκτονική της 800 V επιτρέπει τη φόρτιση έως και 80% σε περίπου 30 λεπτά ενώ η αυτονομία λέγεται ότι θα είναι περίπου 500 χιλιόμετρα.

Το μοντέλο μπορεί να τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Αυτή η διάταξη κίνησης θα τροφοδοτεί επίσης την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio της ηλεκτρικής Giulia.

Advertisement

Το μεγάλο premium SUV θα πωλείται κυρίως τις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ, αν και θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ErreErre Fuoriserie έβαλε την Alfa Romeo Giulia σε χρονοκάψουλα!
Χαράς ευαγγέλια για τους Alfisti: Έρχεται νέα Giulietta!
Που θα εμφανιστεί δημόσια η Alfa Romeo 33 Stradale;