Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα εμφανιστεί δημόσια η Alfa Romeo 33 Stradale;

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα εμφανιστεί δημόσια η Alfa Romeo 33 Stradale;

ΝΕΑ

Που θα εμφανιστεί δημόσια η Alfa Romeo 33 Stradale;

ΝΕΑ

Το χειροποίητο και «custom-built» supercar της Alfa Romeo θα εμφανιστεί σύντομα για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε ένα μεγάλο βήμα το 2023, παρουσιάζοντας το supercar της, Alfa Romeo 33 Stradale που θα κατασκευαστεί συνολικά 33 φορές. Στην 40η διεθνή έκθεση κλασικών αυτοκινήτων «Auto e Moto d’Epoca» της Μπολόνια, η μιλανέζικη εταιρεία θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το νέο της δημιούργημα.

Δεν πρόκειται φυσικά για οποιαδήποτε έκθεση. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην Ευρώπη για τους λάτρεις των κλασικών οχημάτων και προσελκύει κοινό από κάθε άκρη της «Γηραιάς Ηπείρου» ή ακόμα και εκτός αυτής.

Για αυτόν τον λόγο, η Alfa Romeo αποφάσισε να αδράξει αυτή την ευκαιρία, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το καινοτόμο της supercar το οποίο θα παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα της εταιρείας «Alfa Romeo Classiche».

Advertisement
Advertisement

Το πλάνο παραγωγής των Ιταλών για τη Stradale ήταν εξ αρχής αυστηρό και ξεκάθαρο. Μόνο 33 μονάδες κατασκευάστηκαν και σχεδόν με το… καλημέρα πουλήθηκαν σε ισάριθμους αγοραστές.

Το αυτοκίνητο τιμά την πρόγονό του, που μεσουρανούσε στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, τόσο στα μηχανικά της μέρη, όσο και στο εκλεπτυσμένο και μοντέρνο design που προμηνύει τις ιδέες της Alfa Romeo και για αντίστοιχα μελλοντικά πρότζεκτ.

Advertisement

Το σχεδιαστικό κομμάτι του ιταλικού supercar, το ανέλαβε η Carozzeria Touring Superleggera η οποία διαθέτει υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και προσέχει εξαιρετικά τις λεπτομέρειες στην χειροποίητη συναρμολόγηση.

Advertisement

Η Alfa Romeo ήθελε κάτι μοναδικό σε όλα τα επίπεδα και μοιάζει να το πέτυχε. Κάθε μία από τις 33 Stradale θα συνοδεύεται με «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας», έτσι ώστε να είναι κυριολεκτικά ξεχωριστή, γεγονός που χαρακτηρίζει την υπόστασή της.

Το πλαίσιο του νέου supercar είναι αλουμινένιο σχήματος «H» και το αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Η ανάρτηση έχει διπλά ψαλίδια και στους δύο άξονες. Ο κινητήρας είναι ένας V6 στα 2,9 λίτρα, με δύο turbo τα οποία έχουν σημαντικές βελτιώσεις και το σύνολο αποδίδει 620 ίππους. Η δεύτερη έκδοση, είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο με ισχύ πάνω από 750 άλογα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως το στήσιμο του αυτοκινήτου διαθέτει τεχνογνωσία… Formula 1, αφού ο Βάλτερι Μπότας έκανε δοκιμές με τη 33 Stradale στην πίστα του Μπαλόκο, ώστε να δώσει τα «φώτα» του και να υπάρξει ένα κορυφαίο αποτέλεσμα.

Advertisement

Η παρουσίαση της 33 Stradale θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 15:30 ώρα Ιταλίας, στο περίπτερο Stellantis Heritage, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γεμίζουν «άνθρακα» οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio
Φιλί ζωής για τον θεϊκό V6 της Alfa Romeo
H Alfa Romeo 33 Stradale δεν θα μείνει μόνη