Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους Alfisti: Έρχεται νέα Giulietta!

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χαράς ευαγγέλια για τους Alfisti: Έρχεται νέα Giulietta!

ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους Alfisti: Έρχεται νέα Giulietta!

ΝΕΑ

H μετάβαση της Alfa Romeo σε πιο ακριβά αυτοκίνητα άφησε με το παράπονο τους φίλους της ανά την Ευρώπη. Τώρα όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει στα γνώριμα μονοπάτια.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo ενδέχεται να επιστρέψει στην αγορά των hatchback, σύμφωνα με τον CEO Jean-Philippe Imparato.

Η ιταλική μάρκα διέκοψε την Giulietta το 2020 μετά από μια αξιοσημείωτη 10ετή πορεία. Η Giulietta ήταν μια επιτυχία για την Alfa, πουλώντας 78.911 μονάδες σε όλη την Ευρώπη στην καλύτερη χρονιά της.

Ενώ το crossover Alfa Romeo Tonale προοριζόταν να αποτελέσει τον έμμεσο αντικαταστάτη της, ο Imparato άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει η πιθανότητα παραγωγής ενός νέου hatchback μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Εάν η Alfa Romeo αποφασίσει να παράγει ένα νέο hatchback, αυτό πιθανότατα θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα STLA Medium εντός του ομίλου Stellantis, επιτρέποντας στη μάρκα να επωφεληθεί από τις οικονομίες κλίμακας.

Αυτή η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και μπορεί να φιλοξενήσει κινητήρες εσωτερικής καύσης αν χρειαστεί.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βασίζονται σε αυτήν μπορούν να διανύσουν έως και 700 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση από μια μπαταρία 98 kWh, ενώ η μέγιστη ισχύς προς το παρόν προσδιορίζεται στους 385 ίππους.

Advertisement

Η STLA Medium είναι βασικά προσθιοκίνητη ως διάταξη, αλλά η τετρακίνηση είναι δυνατή μέσω ενός κινητήρα σε κάθε άξονα.

Το πιθανό νέο hatchback της Alfa Romeo, το οποίο θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης της Giulietta, θα ευθυγραμμιζόταν με τη στροφή της μάρκας προς τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η Alfa σχεδιάζει να είναι μια αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα από το 2027.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που θα εμφανιστεί δημόσια η Alfa Romeo 33 Stradale;
Alfa Romeo: Η μεγάλη κόντρα στα ακριβά ηλεκτρικά SUV
Μπορεί η νέα Alfa Romeo 33 Stradale να γίνει ακόμα πιο «κούκλα»; (+video)