Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo: Πλήρης αδιαφορία για τις οθόνες στο εσωτερικό

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Πλήρης αδιαφορία για τις οθόνες στο εσωτερικό

ΝΕΑ

Alfa Romeo: Πλήρης αδιαφορία για τις οθόνες στο εσωτερικό

ΝΕΑ

Η ιταλική μάρκα θα επιμείνει στην πατροπαράδοτη συνταγή εξέλιξης fun-to-drive αυτοκινήτων, που θα αδιαφορούν για τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετη με την αλόγιστη τοποθέτηση οθονών στα αυτοκίνητα εμφανίζεται η Alfa Romeo. Σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM Business, ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Jean-Philippe Imparato ανέφερε «πως δεν πουλάω ένα iPad με ρόδες, αλλά μια Alfa Romeo».

Τα παραπάνω λόγια αντικατοπτρίζουν την πάγια πολιτική της μάρκας για εξέλιξη εργονομικών αυτοκινήτων που δημιουργούν δεσμούς με τον οδηγό και εστιάζουν στην οδηγική απόλαυση. Η Alfa Romeo, λοιπόν, προβάλλει αποφασισμένη να εμμείνει στην… παραδοσιακή της συνταγή και να μην ενδώσει στην τάση ψηφιοποίησης της καμπίνας. Στο πλαίσιο αυτό, τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας θα ενσωματώνουν «όσο το δυνατόν λιγότερες οθόνες», όπως πρόσθεσε ο Imparato.

Η εκθετική αύξηση του αριθμού των οθονών εντός της καμπίνας, αποτελεί μια από τις πιο προσφιλείς πρακτικές των κατασκευαστών, με πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τη Mercedes που… παίζει τα ρέστα της με τη Hyperscreen. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα οθονών που καταλαμβάνει όλο το μήκος του ταμπλό, σε ενιαία διαμόρφωση. Στα αριστερά υπάρχει ο πίνακας οργάνων, στο κέντρο το σύστημα πολυμέσων με τα χειριστήρια για τον κλιματισμό και στο δεξί άκρο ένα σύστημα infotainment για τον συνοδηγό.

Advertisement
Advertisement

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Honda που εξοπλίζει το Honda e με πέντε προσεκτικά ενσωματωμένες, έγχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης, με τις δύο από αυτές να είναι ακροβολισμένες στα άκρα του ταμπλό και να αφορούν το σύστημα Side Camera Mirror System. Σε αυτές προβάλλεται η εικόνα που «συλλέγεται» από τις πλευρικές κάμερες, οι οποίες αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς καθρέφτες.

Επιπροσθέτως, ο Imparato αναφέρθηκε και στα σχέδια εξηλεκτρισμού της μάρκας, δηλώνοντας πως τα επερχόμενα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Alfa Romeo πρέπει να δημιουργούν συναισθήματα ακόμα και αν απουσιάζει η ακουστική απόλαυση του ήχου ενός θερμικού κινητήρα.

Το πώς θα επιτευχθεί αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη, αρχής γενομένης από την πολυαναμενόμενη Tonale που – όπως έχει επιβεβαιωθεί- θα ενσωματώνει ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του ομίλου Stellantis, ο οποίος έως το 2030 αποβλέπει το 70% των οχημάτων της στην ευρωπαϊκή αγορά να είναι εξηλεκτρισμένα.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia GTAm
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!
Alfa Romeo: Η καλύτερη χρονιά για τις Giulia και Stelvio στην Ελληνική αγορά