Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε την Alfa Romeo Tonale;

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα δούμε την Alfa Romeo Tonale;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε την Alfa Romeo Tonale;

ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός προκάλεσε τις πρώτες καθυστερήσεις, για να ακολουθήσει τώρα η δυσαρέσκεια του CEO της μάρκας για το σύστημα πρόωσης του SUV.

Advertisement
Advertisement

Απογοήτευση προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση της Alfa Romeo να ρίξει τους τίτλους τέλους στη 10χρονη παρουσία της λαοφιλούς Giulietta στην παγκόσμια αγορά.

Πλέον, η γαλλική εταιρεία είναι έτοιμη να διευρύνει την γκάμα των SUV μοντέλων της, στην οποία αυτή τη στιγμή υπάρχει αποκλειστικά η Stelvio. Η «μοναξιά» ωστόσο της τελευταίας δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς στην ατζέντα της Alfa Romeo βρίσκεται τόσο η compact Brennero που θα μοιράζεται πολλά στοιχεία με τα Fiat 500X και Renegade όσο και η πολυαναμενόμενη Tonale.

Advertisement
Advertisement

Και αν όλα συνομολογούν πως η παρουσίαση της Brennero έχει «κλείσει» για το 2022, το τοπίο για την Tonale παραμένει θολό. Η τελευταία είχε παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, ενθουσιάζοντας με τη δυναμική και φουτουριστική της εμφάνιση. Από τότε, όμως, έχουν περάσει πολλοί μήνες και η κανονική εκδοχή της Tonale… αγνοείται.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, οι πρώτες καθυστερήσεις οφείλονταν κυρίως στην πανδημία, αλλά στη συνέχεια δόθηκε νέα παράταση λόγω της δυσαρέσκειας του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Automotive News Europe, ο κραταιός άνδρας της Alfa Romeo δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου του SUV ζητώντας από τους αρμόδιους τροποποιήσεις. Η εντολή για αλλαγές, ωστόσο, δεν περιορίζονται στο σύστημα πρόωσης αλλά αφορούν και κάποια άλλα τμήματα του μοντέλου. Σημειώνεται πως ο Imparato συστήθηκε με το SUV τον Ιανουάριο του 2021, λίγο μετά την ανάληψη των ηνίων της μάρκας.

Advertisement

Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, η παγκόσμια πρεμιέρα της Alfa Romeo Tonale θα γίνει προς τα τέλη του έτους, ενώ το λανσάρισμα θα ξεκινήσει μέσα στο 2022.

Advertisement

Η Tonale, τέλος, βασίζεται στην πλατφόρμα του Jeep Compass και ως εκ τούτου θα δανειστεί αρκετά μηχανικά μέρη. Το ανανεωμένο compact SUV της Jeep, το οποίο είναι διαθέσιμο στη χώρα μας, προσφέρεται σε δύο PHEV εκδόσεις των 190 και 240 PS, ενώ ενσωματώνει και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 11,4 kW που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.

Διαβάστε επίσης:
Alfa Romeo: Οι γυναίκες που αγωνίστηκαν με τα αυτοκίνητά της
Alfa Romeo AR51: Νοσταλγώντας το ένδοξο παρελθόν
Alfa Romeo: Πώς δημιουργήθηκε η εντυπωσιακή Giulia GTA (video)

Advertisement