Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακούστε το νέο hypercar της Pagani να λυσσάει στην πίστα

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακούστε το νέο hypercar της Pagani να λυσσάει στην πίστα

ΝΕΑ

Ακούστε το νέο hypercar της Pagani να λυσσάει στην πίστα

ΝΕΑ

Η Pagani ετοιμάζεται πυρετωδώς να παρουσιάσει το νέο της αυτοκίνητο και μας δίνει μαι γεύση από τον ήχο του.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας στα χέρια μας την πρώτη εικόνα του επερχόμενου hypercar που ετοιμάζει η Pagani, πλέον είμαστε σε θέση να απολαύσουμε και τον ήχο που θα παράγει ο V12 κινητήρας της ιταλικής μάρκας. Η Pagani έδωσε στη δημοσιότητα μέσω των social media ένα μικρό δείγμα του πως θα ακούγεται το νέο αυτοκίνητο το οποίο αναμένεται να αφήσει άγρυπνους πολλούς φίλους των σπορ αυτοκινήτων.

Εκείνο που γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το νέο μοντέλο της Pagani είναι ότι θα είναι προσανατολισμένο κυρίως για χρήση σε πίστα. Έχοντας την εικόνα του αυτοκινήτου κρυμμένου κάτω από μια κουκούλα μπορούμε αν συμπεράνουμε ότι είναι σχεδιασμένα στα πρότυπα των LMP αγωνιστικών, είναι longtail με μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος και διαθέτει κεντρική εισαγωγή αέρα πάνω από το κόκπιτ του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας αυτά τα στοιχεία έχουμε μια πρώτη εικόνα για το αυτοκίνητο. Από το teaser βίντεο της Pagani μπορούμε να κάνουμε τις προβλέψεις και για τον κινητήρα που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία στο νέο της όπλο πίστας. Το μηχανικό σύνολο αναμένεται να είναι το V12 των 6.0 λίτρων της Mercedes-AMG το οποίο στην βασική του μορφή αποδίδει 860 ίππους και 1.100 Nm ροπής χάρη στη βοήθεια δύο τούρμπο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pagani Automobili (@paganiautomobili)

Advertisement

Αν λάβουμε υπόψη ότι το νέο Pagani θα έχει επικεντρωθεί σε χρήση πίστας, τότε δεν αποκλείεται η ισχύς να ξεπερνάει τους 1.000 ίππους δίνοντας στο μοντέλο «αγωνιστικές» επιδόσεις. Το περίεργο στην περίπτωση του teaser είναι ότι ο ήχος που ακούγεται από τον κινητήρα κρύβει εντελώς τους υπερτροφοδότες και ακούγεται περισσότερο σαν ατμοσφαιρικός. Δεν αποκλείεται λοιπόν να έχουμε μια τέτοια εκδοχή του κινητήρα, αν και οι «μάγοι» της Pagani έχουν χρησιμοποιήσει ξανά τον τούρμπο κινητήρα «κρύβοντας» τον ήχο των στροβίλων.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pagani of Manchester (@paganiofmanchester)

Advertisement

Δεν γνωρίζουμε πότε θα αποκαλυφθεί το νέο αυτό μοντέλο, ωστόσο αναμένεται να το δούμε ολοκληρωμένο το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pagani Huayra με «καρδιά» Daewoo! (+video)
Ποιο F-35; Ιδού το ιπτάμενο hypercar (+video)
Και η Pagani μαθαίνει… κινέζικα!