Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο F-35; Ιδού το ιπτάμενο hypercar (+video)

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο F-35; Ιδού το ιπτάμενο hypercar (+video)

ΝΕΑ

Ποιο F-35; Ιδού το ιπτάμενο hypercar (+video)

ΝΕΑ

Με τα σύγχρονα hypercars να παίζουν με τις χιλιάδες τα άλογα, είναι προφανές ότι οι δρόμοι πια δεν τους είναι αρκετοί.

Advertisement
Advertisement

Γνωστή για τις τολμηρές τροποποιήσεις της σε πολυτελή οχήματα, η Mansory παρουσιάζει ένα ανώνυμο μοντέλο που συγχωνεύει στοιχεία από γνωστές μάρκες υπεραυτοκινήτων όπως η Ferrari, η McLaren, η Pagani και η Lamborghini.

Αυτή η δημιουργία ενσωματώνει μια εκλεκτική συγχώνευση σχεδιαστικών στοιχείων: προβολείς που θυμίζουν τη Ferrari Enzo, ένα καπό που συνδυάζει τις επιρροές της Ferrari F50 και της Pagani Huayra, μία καμπίνα από McLaren και ένα άγριο αεροδυναμικό προφίλ που μοιάζει με ένα concept μιας Lamborghini περιορισμένης παραγωγής.

Διακριτικά, το ψηφιακό μοντέλο της Mansory αψηφά τις συμβάσεις, απορρίπτοντας τους παραδοσιακούς τροχούς, ενσωματώνοντας μικρά φτερά κατά μήκος του κάτω μέρους του αμαξώματος και, κυρίως, επιδεικνύοντας την ικανότητα να αιωρείται.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η λειτουργική πτυχή αυτών των χαρακτηριστικών παραμένει καθαρά στην σφαίρα της φαντασίας, αναγνωρίζοντας ότι ένα πραγματικό ιπτάμενο αυτοκίνητο θα απαιτούσε έναν ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό για να τηρεί τους φυσικούς νόμους.

Ο πρωταρχικός σκοπός αυτής της πρότασης είναι να υπογραμμίσει τη δέσμευση της Mansory για την τροποποίηση οχημάτων στο απώτερο μέλλον, ανεξάρτητα από τη μορφή ή το σύστημα κίνησης.

Advertisement

Παρά την εμφάνιση της αυτόνομης τεχνολογίας, η οποία είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στην οδική ασφάλεια μέσω των εξελίξεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, η Mansory προβλέπει ότι η χαρά της εμπειρίας της οδήγησης θα παραμείνει, αν και πιθανότατα θα περιοριστεί σε εξειδικευμένα περιβάλλοντα όπως πίστες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ferrari ψηφίζει V12
Η τρέλα με τα εξάτροχα επεκτάθηκε και στην Urus (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Ferrari 296 GTB vs McLaren Artura