Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pagani Huayra με «καρδιά» Daewoo! (+video)

Ελλάδα 19:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pagani Huayra με «καρδιά» Daewoo! (+video)

ΝΕΑ

Pagani Huayra με «καρδιά» Daewoo! (+video)

ΝΕΑ

Ένα ιταλικό hypercar με κινητήρα μίας κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας που εδώ και δεκαετίες δεν υφίσταται. Πόσο καλά να πήγε αυτό;

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη Pagani Huayra είναι ίσως η πιο παράδοξη ρέπλικα που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Την ανέλαβε ένα βιετναμέζικο κανάλι του YouTube που αναλαμβάνει την κατασκευή διαφόρων ρέπλικα από hypercars, το NHET TV.

Εάν είσαι αμύητος μάλιστα, δύσκολα θα καταλάβεις ότι αυτή η Huayra είναι ρέπλικα και όχι το εργοστασιακό μοντέλο. Οι Βιετναμέζοι μοιάζει να έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο εξωτερικό μέρος του ιταλικού hypercar, αντιγράφοντάς το σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Για τον σχεδιασμό, βασίστηκαν σε μία μινιατούρα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα φωτογραφίες και μοντέλα από δείγμα 3D. Η κατασκευή ξεκίνησε από ένα custom ατσάλινο σασί. Τα πάνελ είναι από fiberglass, ενώ τα φωτιστικά σώματα, τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, οι εξατμίσεις, οι πόρτες τύπου «γλάρου» και το μυτερό καπό κάνουν αυτήν την ρέπλικα να φέρνει πάρα πολύ στην εργοστασιακή Huayra.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αν την βάλεις δίπλα-δίπλα με το ορίτζιναλ μοντέλο θα αρχίσεις να παρατηρείς τις ατέλειες. Σε κάθε περίπτωση όμως, η προσπάθεια και η τελική κατασκευή είναι εντυπωσιακή.

Το εσωτερικό σε εντυπωσιάζει αμέσως, αφού είναι copy-paste από αυτό της εργοστασιακής Pagani Huayra. Το μόνο που αλλάζει είναι τα όργανα, το ταμπλό, το τιμόνι και τα καθίσματα που είναι όλα αποκλειστικά κατασκευασμένα από τους NHET TV.

Advertisement

Συνολικά, το σασί, το εξωτερικό και το εσωτερικό αυτής της ρέπλικας έχουν κατασκευαστεί από το μηδέν. Ο κινητήρας, τα φρένα και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη όμως, έρχονται από το παλιό Daewoo Espero, το μεσαίας κατηγορίας σεντάν των 90s.

Advertisement

Το κορεατικό σεντάν είχε έναν κινητήρα των 2,0 λίτρων με απόδοση περίπου 104 ίππους και 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Μαντεύουμε ότι ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά ισχύουν και σε αυτήν την ρέπλικα της Pagani Huayra.

Η ικανότατη ομάδα του NHET TV έδειξε όλη τη διαδικασία σε μία σειρά από βίντεο στο YouTube, δείχνοντας παράλληλα τον ατελείωτο χρόνο που πέρασε πάνω από το hypercar.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
9+1 υπεραυτοκίνητα για… εκατομμυριούχους!
Τετράτροχοι «γλάροι» που έγραψαν ιστορία!
Και η Pagani μαθαίνει… κινέζικα!