Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγόρασε Lamborghini Urus με τα επιδόματα του κορωνοϊού!

Ελλάδα 4:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγόρασε Lamborghini Urus με τα επιδόματα του κορωνοϊού!

ΝΕΑ

Αγόρασε Lamborghini Urus με τα επιδόματα του κορωνοϊού!

ΝΕΑ

Ένας άντρας από το Τέξας κατηγορήθηκε ότι αγόρασε μία Lamborghini Urus με χρήματα, που εισέπραξε από επιδόματα των ταμείων ανακούφισης για τον Covid-19.

Advertisement
Advertisement

Στην Αμερική 29χρονος επιχειρηματίας πήρε επίδομα/δάνειο ανακούφισης από τον Κορωνοϊό, ύψος 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων και το χρησιμοποίησε για να αγοράσει ένα ανοιχτό ημιφορτηγό Ford F-350, ένα ρολόι Rolex και μία Lamborghini Urus.

Η εκμετάλλευση και κατάχρηση κρατικών επιδομάτων και επιχορηγήσεων για την προστασία επιχειρήσεων από τον Covid-19 δεν είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο. Στην Αμερική φαίνεται πως ο Κορωνοϊός εκτός από τα πολλαπλά θύματα φαίνεται πως εμπνέει και επιτήδειους «επιχειρηματίες» για να εισπράξουν και να καταχραστούν δάνεια για να «ζήσουν» έστω και για λίγο την επιτυχία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Διοίκησης Μικρών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (στην ενότητα που είναι αφιερωμένη στα δάνεια ανακούφισης για τον Coronavirus) υπάρχει το Πρόγραμμα Προστασίας Paycheck (μισθοδοσίας επιχειρήσεων). Πρόκειται για ένα δάνειο (από κρατική τράπεζα) που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα άμεσο κίνητρο στις μικρές επιχειρήσεις να διατηρήσουν την μισθοδοσία των υπαλλήλων τους ακέραιη. Ωστόσο, ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αποφάσισαν να επωφεληθούν από το επίδομα αυτό, χρησιμοποιώντας ψεύτικα δικαιολογητικά, για να κάνουν πολυτελείς διακοπές ή για να αγοράσουν sport αυτοκίνητα και SUV.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη κατάχρηση που έγινε γνωστή αφορούσε έναν άντρα στην Φλόριντα που μπήκε στο πρόγραμμα και αγόρασε μία Lamborghini Huracan αξίας 270.160 ευρώ (318.000 δολαρίων) και τώρα το ίδιο πρόβλημα προέκυψε και στο Τέξας. Στην Lone Star State ένας 29χρονος καταχράστηκε τα χρήματα της κρατικής βοήθειας για να αγοράσει μία Lamborghini, αλλά αντί να επιλέξει κάποιο από τα supercars της εταιρίας, αποφάσισε να επιλέξει μία Lambo Urus. Το SUV υψηλών επιδόσεων έχει κινητήρα twin-turbo V8 και η τιμή πώλησης στις ΗΠΑ ξεκινά από 188.600 ευρώ (222.000 δολάρια).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξασφάλισε δάνεια 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων (1.360.000 ευρώ) και χρησιμοποίησε μερικά από τα χρήματα για να αποκτήσει ένα  ρολόι Rolex και ένα ανοιχτό ημιφορτηγό Ford F-350. Είναι αυτονόητο ότι ο άντρας αντιμετωπίζει τώρα πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της ψευδούς δήλωσης σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, τραπεζική απάτη και εμπλοκή σε παράνομες νομισματικές συναλλαγές.

Advertisement

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, των Η.Π.Α με το δάνειο ύψους 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδότησε επίσης πολλές συναλλαγές για αγορές ακινήτων και αγαθών αντί να χρησιμοποιηθεί για αυτό που έπρεπε (κόστος μισθοδοσίας, ενοίκιο, τόκοι ενυπόθηκων δανείων κ.λπ) ώστε να διατηρήσουν τους υπαλλήλους τους.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Ατελείωτο drift με Lamborghini Huracan και Huracan Evo (video)

Lamborghini με επιδότηση… Κορωνοϊού

Advertisement

Zyrus: Lamborghini Huracan LP1200 με 1.200 ίππους (+vid)