Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini με επιδότηση… Κορωνοϊού

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lamborghini με επιδότηση… Κορωνοϊού

ΝΕΑ

Lamborghini με επιδότηση… Κορωνοϊού

ΝΕΑ

Ένας άντρας από την Φλόριντα συνελήφθη και κατηγορείται για κατάχρηση δημόσιων επιδομάτων και δανείων που έλαβε για τον Κορωνοϊό.

Advertisement
Advertisement

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ενεπλάκη σε ατύχημα με την Lamborghini Huracan, που αγόρασε.

Ο David T. Hines από το Μαϊάμι (στην Φλόριντα) κατηγορήθηκε, ότι καταχράστηκε κυβερνητικό πρόγραμμα Προστασίας Μισθών (κάτι σαν το δικό μας επίδομα των 800 ευρώ) για τον Covid-19 για να διασκεδάσει και να αποκτήσει πολλά και ακριβά αγαθά, όπως μία Lamborghini Huracan. Η παρανομία δεν αφορά το πως ξόδεψε τα χρήματα αλλά το πως τα διεκδίκησε και τα απέκτησε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Hines υπέβαλε διάφορες αιτήσεις δανείων αρωγής (σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες) κάνοντας πολλές ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τα έξοδα μισθοδοσίας των εταιρειών του, για τα οποία χρειαζόταν τα χρήματα. Ο 29χρονος, αντί να υποβάλει αίτηση για την κάλυψη περίπου 200.000 δολαρίων, των μηνιαίων επιχειρηματικών του εξόδων, υπέβαλε τέσσερις αιτήσεις μέσω της Bank of America απαιτώντας συνδυασμένα μηνιαία έξοδα ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει 70 υπαλλήλους. Τρεις από τις τέσσερις υποβολές εγκρίθηκαν και η κυβέρνηση σύντομα πραγματοποίησε την πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες καταθέσεις 3.984.557 δολαρίων στην Bank of America.

Advertisement
Advertisement

Μέσα σε λίγες μέρες από την παραλαβή σχεδόν 4 εκατομμυρίων δολαρίων, οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο Hines αγόρασε μία Lamborghini Huracan Evo 2020 για 318.497 δολάρια. Μεταβίβασε επίσης 60.000 δολάρια σε ένα άτομο που αναφέρεται ως «Μαμά», ξόδεψε 4.000 δολάρια στο κατάστημα ρούχων Saks Fifth Avenue, 8.500 στη μπουτίκ κοσμημάτων Graff και άλλα 7.000 δολάρια στο ξενοδοχείο Setai στο Μαϊάμι.

Οι αρχές άρχισαν να υποπτεύονται τι γίνεται όταν ο Hines είχε ατύχημα με την Lamborghini τον περασμένο Ιούνιο. Το συμβάν τράβηξε την προσοχή των αρχών και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος και το Γραφείο Χρηματοοικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών κατάφεραν σύντομα να προσδιορίσουν τι είχε πετύχει ο Hines.

Advertisement

Οι κατήγοροι ισχυρίζονται ότι ο Hines δεν πραγματοποίησε καμία από τις πληρωμές μισθοδοσίας, για τις οποίες πήρε τα δάνεια και τα επιδόματα. Έχει κατηγορηθεί για τραπεζική απάτη, ψευδείς δηλώσεις σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και συμμετοχή σε συναλλαγές με παράνομα έσοδα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η νέα Lamborghini Huracan EVO RWD Spyder

Lamborghini Huracan Evo από τη Novitec (VIDEO)