Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη, πτώση της Tesla

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη, πτώση της Tesla

ΝΕΑ

Αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη, πτώση της Tesla

ΝΕΑ

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, αναδεικνύουν πολύ ενδιαφέρουσες παραμέτρους.

Advertisement
Advertisement

Οι παραδόσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, σημείωσαν άνοδο 11% τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων αυξήθηκαν σε 1,02 εκατομμύρια μονάδες τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη (20/2).

Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία αποτελούν το 12% των συνολικών πωλήσεων, ανεβάζοντας τον πήχη από το 10% του περσινού Ιανουαρίου, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδιώκουν να επανεκκινήσουν τις αγορές τους εν μέσω ενός διαρκούς ανταγωνισμού τιμών.

Advertisement
Advertisement

Ειδικοί αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι παρά τη σταθερά ανοδική τάση της αγοράς, μετά το σοκ της πανδημίας, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα γίνει με αργά βήματα και αυτό οφείλεται στις ζυμώσεις,, αλλά και στην οικονομική αστάθεια κορυφαίων αγορών της γηραιάς ηπείρου, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η θριαμβευτική εκκίνηση του Dacia Sandero και η καθίζηση του Tesla Model Y

Advertisement

Το Dacia Sandero βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι το Νο.1 αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, τον Ιανουάριο του 2024.

Το μικρό hatchback ήταν μπροστά από το Volkswagen Golf, με 23.696 ταξινομήσεις, έναντι 17.247, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν, που αφορούν στο 95% των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Advertisement

Οι πωλήσεις του Sandero, που ούτως ή άλλως διέπρεψε το 2023, αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ οι πωλήσεις Golf παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 50%. Το Peugeot 208 ήταν τρίτο με 15.883 πωλήσεις, (+18%), αλλά το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι η καθίζηση του best-seller της περσινής χρονιάς!

Το Tesla Model Y, μετά βίας μπαίνει μέσα στην πρώτη 20άδα (19η θέση, με 10.901 πωλήσεις) και αν για την αμερικάνικη εταιρεία δεν είναι ασυνήθιστο να… ξεκινά μουδιασμένα, οι ενδείξεις και κυρίως τα γεγονότα, δεν είναι ερμηνεύονται ως καλοί οιωνοί. Τουναντίον…

Advertisement

Οι εκτεταμένοι αποκλεισμοί των εργατικών συνδικάτων (αρχικά της Σουηδίας) κατά της Tesla, έχουν διαρκέσει σχεδόν τέσσερις μήνες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία στις σκανδιναβικές χώρες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα σώσουν την πανάκριβη Έκθεση της Γενεύης οι Κινέζοι;
Το νέο Renault Austral ακόμη πιο ελκυστικό
Όλα τα μοντέλα της BYD – Πόσο κοστίζουν