Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα τροπή στο ντέρμπι κορυφής για το ευρωπαϊκό best-seller

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα τροπή στο ντέρμπι κορυφής για το ευρωπαϊκό best-seller

ΝΕΑ

Νέα τροπή στο ντέρμπι κορυφής για το ευρωπαϊκό best-seller

ΝΕΑ

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τις πωλήσεις Νοεμβρίου στην Ευρώπη και ποια η εκτίμηση για τον τελικό νικητή.

Advertisement
Advertisement

Το Dacia Sandero είναι έτοιμο να ολοκληρώσει τον Νοέμβριο ως το κορυφαίο μοντέλο, σε πωλήσεις, στην Ευρώπη. Έχει σταθερό προβάδισμα 2.296 πωλήσεων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του, του Tesla Model Y, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Εάν επιβεβαιωθούν, τότε το μικρό hatchback της ρουμανικής μάρκας θα κερδίσει αυτή τη διάκριση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και τέταρτη φορά σε 11 μήνες!

Το Sandero, το οποίο σημείωσε αύξηση πωλήσεων 9,5% στις 19.760 τον Νοέμβριο, έχει σταθερό προβάδισμα 2.296 πωλήσεων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του, του Tesla Model Y, το οποίο κατέγραψε πτώση πωλήσεων 8,2% στις 17.464 μονάδες, με βάση προκαταρκτικά στοιχεία της ερευνήτριας αγοράς Dataforce.

Advertisement
Advertisement

Παρά ταύτα, η πιθανή κατάκτηση της δεύτερης θέσης του Model Y τον Νοέμβριο είναι μια σημαντική ανάκαμψη, μετά την (προσωρινή) απομάκρυνση από το top 10 τον περασμένο Οκτώβριο. Με 229.980 πωλήσεις, έναντι 217.244 του Sandero, το best-seller της εταιρείας του Ίλον Μασκ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στο τέλος του έτους.

Ένας παράγοντας που θα μπορούσε να εξηγήσει το πιθανό τέλος αυτού του σερί, είναι η κόντρα της Tesla με τα συνδικάτα και ορισμένα συνταξιοδοτικά ταμεία στις σκανδιναβικές χώρες, σχετικά με την άρνηση του κατασκευαστή EV να δεχτεί αίτημα από τους Σουηδούς μηχανικούς για συλλογικά δικαιώματα διαπραγμάτευσης που καλύπτουν μισθούς και άλλους όρους.

Advertisement

Η διαμάχη που ξεκίνησε τον Οκτώβριο έχει ήδη ανατρέψει τις επιχειρήσεις της Tesla στην περιοχή, καθώς οι ενέργειες συμπαράστασης από άλλα συνδικάτα έχουν εξαπλωθεί σε λιμενεργάτες στις γειτονικές Δανία, Φινλανδία και Νορβηγία. Από αυτήν την εβδομάδα, η Tesla θα πρέπει να μεταφέρει τα αυτοκίνητά της με προορισμό τη Σουηδία, μέσω φορτηγών από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Advertisement

Το Tesla Model 3 είναι έτοιμο να ολοκληρώσει τον μήνα στην 3η θέση της σχετικής λίστας, βοηθούμενο από αύξηση πωλήσεων 35% σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Την πρώτη πεντάδα τον Νοέμβριο ολοκλήρωσαν το Renault Clio (+12%) και το Volkswagen Golf (+7,1%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος είναι ο νέος προϋπολογισμός του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»;
Η αδικία του Κινούμαι Ηλεκτρικά
Σε ισχύ η μεγαλύτερη επιδότηση που έχει δοθεί στην Ελλάδα

Advertisement