Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση αυτονομίας για τη Ford Mustang Mach-E

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση αυτονομίας για τη Ford Mustang Mach-E

ΝΕΑ

Αύξηση αυτονομίας για τη Ford Mustang Mach-E

ΝΕΑ

Μέσα στους πρώτους μήνες του έτους, οι ηλεκτρικές Mustang θα μπορούν να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Με αυξημένη ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα, άρα και μεγαλύτερη αυτονομία, θα προσφέρεται η Ford Mustang Mach-E στην ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες, κατόπιν αναβαθμίσεων.

Τις αυξήσεις είχε προαναγγείλει σε δηλώσεις της η επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας, Donna Dickson, κάνοντας λόγο για αναβαθμίσεις στο software. Επεμβάσεις θα γίνουν και στο hardware, με στόχο την εξοικονόμηση βάρους.

Ειδικότερα, είναι προγραμματισμένη η αφαίρεση μίας εκ των δύο αντλιών θερμότητας του κινητήρα, η απομάκρυνση του ενός δοχείου για το ψυκτικό, αλλά και η χρήση ελαφρού βάρους υλικών για ορισμένους σωλήνες.

Advertisement
Advertisement

Ανάλογα με την έκδοση, η αύξηση της αυτονομίας θα κυμαίνεται από 1,0 έως 7,4%, και σε απόλυτα νούμερα οι ηλεκτρικές Mustang, θα μπορούν να διανύσουν με μια φόρτιση έως και 27 επιπλέον χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ MUSTANG MACH-E AWD EXTENDED RANGE 351 PS

Advertisement

Αναφορικά με την ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών, αυτή φαίνεται πως θα είναι αυξημένη κατά σχεδόν 3%, δηλαδή κατά 2 ή 3 kWh.

Ειδικότερα, στις Standard Range εκδόσεις (75.7 kWh συνολική χωρητικότητα) η ωφέλιμη χωρητικότητα των μπαταριών θα αυξηθεί από τις 68 kWh στις 70 kWh (+2,9%) και στις Extended Range (98.8 kWh συνολική χωρητικότητα), από 88 kWh σε 91 kWh.

Advertisement

Τέλος, η εταιρεία εστιάζει και στη μείωση των χρόνων φόρτισης των Mach-E, αλλά και την αύξηση της ετήσιας παραγωγής του μοντέλου σε 200.000 μονάδες.

Σημειώνεται ότι περαιτέρω αναβαθμίσεις με αποδέκτη το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Ford θα ακολουθήσουν τόσο το 2023, όσο και το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Transit Custom: Το best seller στα ελαφρά επαγγελματικά
Πωλείται το Ford Sierra του Didier Auriol
Νέα έκδοση Ford Mustang Shelby GT500KR με 912 ίππους