Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση Ford Mustang Shelby GT500KR με 912 ίππους

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση Ford Mustang Shelby GT500KR με 912 ίππους

ΝΕΑ

Νέα έκδοση Ford Mustang Shelby GT500KR με 912 ίππους

ΝΕΑ

Η Ford Mustang Shelby GT500KR επιστρέφει αλλά αυτή τη φορά, με 912 ίππους και μπόλικο ανθρακόνημα στο αμάξωμα και στην καμπίνα, για πραγματικά κορυφαίες οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η «King of the Road» (αυτό σημαίνει το KR) θα προσφερθεί για το 2022 από τη Shelby, ενώ θα κυκλοφορήσει αργότερα και ως κιτ αναβάθμισης για αυτοκίνητα που έχουν ήδη πουληθεί.

Η Mustang King of the Road είχε προαναγγελθεί από τη Shelby και τώρα ήρθε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια. Δεν πρόκειται για ένα απλό πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων αλλά για την κορυφαία έκδοση απόδοσης και όχι μόνο του μοντέλου με το οποίο η Shelby δίνει τροφή για όνειρα στους απανταχού petrolheads.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το ειδικό για την έκδοση KR καπό από ανθρακονήματα, ο υπερτροφοδοτούμενος V8 με τη χωρητικότητα των 5,2 λίτρων, έχει ένα νέο υπερσυμπιεστή Whipple. Μαζί με άλλες αναβαθμίσεις, όπως μεγαλύτερη πεταλούδα εισαγωγής, καλύτερη τροφοδοσία αέρα, νέο intercooler και τροχαλίες, καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα εξάτμισης από την πολλαπλή της εξαγωγής μέχρι τις απολήξεις, η έκδοση GT500KR φτάνει σε απόδοση τους 912 ίππους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από τώρα και μέχρι τη στιγμή που η νέα αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη για αγορά, η Shelby μπορεί να έχει κάτι περισσότερο να «δηλώσει» ως ισχύ. Πέραν όμως της απόδοσης ισχύος, η Shelby προσφέρει στην GT500KR ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος εμπρός και πίσω ελατήρια, παχύτερες αντιστρεπτικές και διαφορετική βαθμονόμηση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση MagneRide. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τροχοί των 20 ιντσών που είναι αποκλειστικής χρήσης για το μοντέλο από τη Shelby.

Advertisement

Η Shelby δεν έχει να ανακοινώσει πολλά σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου για το νέο KR αλλά αν αναλογιστούμε πως μια «απλή» Shelby GT500 είναι ικανή για 400άρι σε 10 δευτερόλεπτα, η KR θα πρέπει να είναι σίγουρα ταχύτερη- οπότε θα είναι στο πλαίσιο των 9 και κάτι δευτερολέπτων. Στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα Shelby, κεντημένα πατάκια ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμα και ειδικά σήματα για την επέτειο των 60 ετών από την κυκλοφορία του πρώτου Shelby το 1962, που θα τοποθετηθούν σε μόνο 60 από τα αυτοκίνητα που θα παραχθούν με αυτές τις προδιαγραφές.

Advertisement

Η παραγωγή του αυτοκινήτου έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2022 αλλά αξίζει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες του μοντέλου παραγωγής 2020- 2021, πως το πακέτο θα μπορούν να το τοποθετήσουν (με κόστος περίπου 48.500 ευρώ) ακόμα και εκ των υστέρων. Η Shelby πρόκειται να κατασκευάσει 225 αυτοκίνητα μέσα στο 2022, με τα 180 από αυτά να προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ, όπου θα διατεθούν με τιμή εκκίνησης τα 112.800 ευρώ. Όχι και άσχημα, έτσι δεν είναι;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται το Ford Sierra του Didier Auriol
Mustang Mach-E με «πινελιές» από τη Shelby
Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η νέα Mustang Mach-E GT (+τιμή)