Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι νέο ετοιμάζει η Volvo;

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι νέο ετοιμάζει η Volvo;

ΝΕΑ

Τι νέο ετοιμάζει η Volvo;

ΝΕΑ

Σε φάση έντονης δραστηριότητας και ανανέωσης της γκάμας της βρίσκεται η σουηδική εταιρία. Και τα σχέδιά της έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας εστιάσει πλέον ολοκληρωτικά στην ηλεκτροκίνηση και με στόχο να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030.

Για τον σκοπό αυτό έχει ξεκινήσει ήδη την έντονη δραστηριότητά της, με τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της (μεταξύ αυτών το νέο ΕΧ90) και ένα ακόμα μικρό SUV που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023.

Όμως η Volvo δεν σκοπεύει να μείνει στα SUV έστω και αν αυτά είναι που οδηγούν τις πωλήσεις. Ιδίως όταν η παράδοση της εταιρίας, αυτή που την έκανε γνωστή σχετιζόταν πάντα με sedan ή ακόμα περισσότερο με τα station wagon.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας Jim Rowan, σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Autocar, άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρία έχει και άλλα σχέδια εκτός από SUV.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η μάρκα δεν θα έχει γκάμα 40 μοντέλων αλλά κάτι πολύ πιο επικεντρωμένο στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Στην σειρά υπάρχουν πολλά σχέδια για sedan και station wagon, κάτι στο οποίο βοηθά ότι τα αυτοκίνητα μοιράζονται τη νέα εξελιγμένη ηλεκτρική πλατφόρμα.

Advertisement

Ο ίδιος πιστεύει ότι θα πρέπει οι τιμές των ηλεκτρικών να πέσουν σημαντικά και να φθάσουν στις αντίστοιχες των κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς τα ηλεκτρικά δεν μπορούν να βασίζονται στις επιδοτήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Το EX90 είναι βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SPA2, ενώ το επερχόμενο μικρό SUV πρόκειται να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SEA που αναπτύχθηκε από τη Volvo και την Geely.

Ο Rowan ξεκαθάρισε ότι η πλατφόρμα θα είναι το κλειδί για τη μείωση του κόστους των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων.

Στις εικόνες μας βλέπουμε μία απεικόνιση που ανέβασε στο διαδίκτυο ο ψηφιακός καλλιτέχνης Theottle, ο οποίος μας δίνει την δική του οπτική για το πως θα μπορούσε να είναι μία μεγάλη λιμουζίνα της Volvo.

Advertisement

Η συγκεκριμένη απεικόνιση, στην οποία δίνεται το όνομα ES100, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, καθώς ο σχεδιαστής κρατά τα βασικά στοιχεία του EX90 και τα τοποθετεί πάνω σε ένα μεγαλύτερο αμάξωμα, στα πρότυπα της BMW i7 ή της Mercedes-Benz EQS.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα δούμε τέτοιο μοντέλο στο άμεσο μέλλον, καθώς η μέχρι τώρα ναυαρχίδα της Volvo, το S90 είναι αντίστοιχη των μικρότερων BMW 5 και Meredes-Benz E-Class, πάντως όλα δείχνουν ότι το πεδίο είναι ανοιχτό για την Volvo και η νέα αισθητική “γλώσσα” της εταιρίας ιδιαίτερα ελκυστική για ένα τέτοιο μεγάλο sedan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το 2023 το φθηνό ηλεκτρικό Volvo
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volvo EX90
Δοκιμή: Volvo XC40 T2