Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών (+video)

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό θα είναι το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών (+video)

ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών (+video)

ΝΕΑ

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Abarth και η Stellantis Motorsport ετοιμάζουν ένα πολλά υποσχόμενο σπορ μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Συνδυάζοντας τα σπορ γονίδια με την αγωνιστική τεχνογνωσία, το νέο Abarth θα διαθέτει βελτιώσεις σε κάθε τομέα προκειμένου να ενισχύει όσο το δυνατόν περισσότερο την οδηγική εμπειρία.

Η Abarth και η Stellantis Motorsport ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, που αποσκοπεί στο να θέσει νέα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση και εκφράζεται με τη δημιουργία του πιο ισχυρού Abarth στην ιστορία.

Κάθε εξάρτημα του νέου μοντέλου έχει μελετηθεί, βελτιωθεί και ρυθμιστεί από τους καλύτερους μηχανικούς και δοκιμαστές της Abarth και της Stellantis Motorsport, με γνώμονα ασφαλώς το καλύτερο δυνατό σπορ αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας και η ανάρτηση συνθέτουν ένα πακέτο υψηλών επιδόσεων που εγγυάται τον καλύτερο συνδυασμό κρατήματος, αίσθησης και σταθερότητας. Ή με άλλα λόγια, τη συναρπαστική οδηγική αίσθηση κάτω από όλες τις συνθήκες.

Επίσης, το νέο Abarth θα διαθέτει και ένα ειδικά διαμορφωμένο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, εξελιγμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Advertisement

Το ισχυρότερο Abarth όλων των εποχών θα κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα στον εμπρός άξονα, ισχύος 237 ίππων, ενώ την επιβράδυνση αναλαμβάνει ένα σύστημα πέδησης με μεγάλους δίσκους και δαγκάνες για ισχυρό φρενάρισμα.

Advertisement

Από την αγωνιστική τεχνογνωσία επωφελούνται επίσης τα ελαστικά του νέου μοντέλου. Χρησιμοποιώντας μία πιο μαλακή σύνθεση στην εξωτερική άκρη και τη μέση του πέλματος, εξασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό κράτημα και αυξημένη πρόσφυση στις στροφές και τις απότομες μετατοπίσεις.

Έχουν ουσιαστικά αγωνιστική προσέγγιση, αφού έχουν κατασκευαστεί με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της μάρκας από τους αγώνες της στη Formula E.

Εάν η μπαταρία του είναι στις 54 kWh, όπως στο Fiat 600e από το οποίο έχουν εμπνευστεί το ντιζάιν, τότε η μέγιστη αυτονομία του ίσως είναι περίπου 320 χιλιόμετρα.

Advertisement

Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα φωτογραφίες από το εσωτερικό του, μόνο μερικές από το «μεταμφιεσμένο» του αμάξωμα. Στα της εργονομίας πάντως, η Abarth λέει πως τα καθίσματα θα είναι και άνετα και αγωνιστικού τύπου.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα δούμε το μοντέλο παραγωγής ή πότε θα μάθουμε την επίσημη ονομασία του. Πιθανολογούμε όμως, ότι ίσως κάνει το ντεμπούτο του σε κάποια Έκθεση μέσα στο 2024, πριν μπει στην παραγωγή το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Abarth Fastback κλείνει το μάτι στην BMW X2 (+video)
Το θρυλικό Abarth 595 έκλεισε τα 60!
Οι Ιταλοί ετοιμάζουν και Abarth 600e