Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ιταλοί ετοιμάζουν και Abarth 600e

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ιταλοί ετοιμάζουν και Abarth 600e

ΝΕΑ

Οι Ιταλοί ετοιμάζουν και Abarth 600e

ΝΕΑ

Στη Fiat φαίνεται να «ξανάνιωσαν» με την ηλεκτροκίνηση και πλέον εμφανίζονται ασυγκράτητοι παραγωγικά. Αυτό ισχύει και με την Abarth.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από την επίσημη παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου 600 -και με δεδομένη την εμπορική επιτυχία της αντίστοιχης έκδοσης του 500 στην Ευρώπη- τα στελέχη της Fiat έχουν βρει έναν νέο τρόπο να κάνουν την εταιρεία και πάλι πρωταγωνίστρια στα οχήματα των μικρών κατηγοριών.

Όπως προκύπτει, το έπραξαν βασιζόμενοι στην ιστορία τους, γεγονός που σημαίνει ότι το ίδιο είναι δυνατόν να συμβεί και με την Abarth.

Ήδη η τελευταία έχει δημιουργήσει το Abarth 500e το οποίο δημιούργησε εντύπωση και σε νεότερης ηλικίας άτομα.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένο αυτό, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες σκέψεις για την εξέλιξη και του Abarth 600e, δηλαδή της σπορ εκδοχής του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού crossover μοντέλου της.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το Abarth 600e (σημ.: πιθανή ονομασία του) θα βασίζεται στο πλαίσιο του Abarth 500e. Πέραν της έκδοσης με έναν ηλεκτροκινητήρα υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και μια η οποία θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, συνεπώς η μέγιστη ισχύς του να είναι μεγαλύτερη.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες (δηλαδή επιβεβαιωμένες) για το εάν θα δημιουργηθεί το Abarth 600e ή όχι. Πάντως, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Ολιβιέ Φρανσουά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abarth, απάντησε λιτά αλλά σαφώς λέγοντας: «Είναι λογικό».

Advertisement

Εφόσον εγκριθεί η εξέλιξη και παραγωγή του στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, το Abarth 600e αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του 2025. Οι μπαταρίες του θα είναι αυτές που υπάρχουν στο Fiat 600e (φωτογραφίες) οι οποίες έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 54 kWh (50,8 kWh πραγματική).

Περισσότερα στοιχεία για το Abarth 600e αναμένονται στους προσεχείς μήνες, όταν θα έχουν οριστικοποιηθεί τα τεχνικά στοιχεία του και θα έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες που να το αφορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το νέο Fiat 600e
Mission Possible για τον Τομ Κρουζ και το Abarth 500e (+video)
Επίσημο: Σε νέα εταιρεία Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Jeep στην Ελλάδα

Advertisement