Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Abarth Fastback κλείνει το μάτι στην BMW X2 (+video)

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Abarth Fastback κλείνει το μάτι στην BMW X2 (+video)

ΝΕΑ

To Abarth Fastback κλείνει το μάτι στην BMW X2 (+video)

ΝΕΑ

Υπάρχει αγοραστική ζωή και πέραν της Ευρώπης, προφανώς. Στην Abarth έχουν προσαρμοστεί αναλόγως και το Fastback είναι μια καλή απόδειξη.

Advertisement
Advertisement

Για εμάς, το Fiat Fastback είναι ένα άγνωστο μοντέλο. Το crossover όχημα της ιταλικής εταιρείας, παρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, απευθύνεται στην αγορά της Νότιας Αμερικής και κατασκευάζεται στη Βραζιλία.

Αυτό αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία και της σπορ έκδοσής του η οποία φέρει το εμπορικό σήμα της Abarth. Φυσικά, έχει εξελιχθεί αναλόγως και σε ό,τι αφορά στα μηχανολογικά μέρη του.

Το σχήμα του πεντάθυρου coupe αμαξώματός του θυμίζει το αντίστοιχο της BMW X2, αν και διατηρεί τον χαρακτήρα και το στυλ των Ιταλών, προσαρμοσμένα στα δεδομένα που ισχύουν στην αγορά της Νότιας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κινητήρας του είναι ο υπερτροφοδοτούμενος, τετρακύλινδρος χωρητικότητας 1,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 185 ίππους και μέγιστη ροπή 270 Nm., έπειτα από τις βελτιώσεις των ανθρώπων της Abarth. Αυτός τοποθετείται και στο Abarth Pulse, ακόμα ένα μοντέλο το οποίο προορίζεται για την εκεί αγορά.

Εξωτερικά, το Abarth Fastback διαφέρει από την απλή έκδοσή του (σημ.: το Fiat Fastback) χάρη στη διαφορετική διαμόρφωση των προφυλακτήρων, του splitter στον εμπρός, των μαρσπιέ, την πίσω μικρή αεροτομή και της διπλής χρωμιωμένης απόληξης της εξάτμισης.

Advertisement

Φυσικά, υπάρχουν μεγαλύτεροι μαύροι τροχοί, 18 ιντσών, συγκριτικά, οι οποίοι δείχνουν μικροί σε σχέση με το αμάξωμα και του ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος.

Η ανάρτησή του, επίσης έχει ρυθμιστεί κατάλληλα για να ανταποκρίνεται στην ιστορία και τα σπορ χαρακτηριστικά ενός Abarth. Όπως ανακοινώθηκε, έχουν τοποθετηθεί πιο σφιχτά αμορτισέρ, αντιστρεπτική ράβδος μεγαλύτερης διαμέτρου εμπρός, ενώ πίσω έχει ρυθμιστεί πιο σφιχτά ο εκεί ημιάκαμπτος άξονας.

Advertisement

Το εσωτερικό του Abarth Fastback δείχνει καλοκατασκευασμένο και στο ταμπλό του υπάρχουν έγχρωμη οθόνη στον πίνακα οργάνων και  έγχρωμη κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών.

Τέλος, όπως ανακοινώνει η εταιρεία, το νέο μοντέλο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα και η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το θρυλικό Abarth 595 έκλεισε τα 60!
Mission Possible για τον Τομ Κρουζ και το Abarth 500e (+video)
Οι Ιταλοί ετοιμάζουν και Abarth 600e