Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα… άκρα με το ολοκαίνουριο Subaru BRZ (video)

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα… άκρα με το ολοκαίνουριο Subaru BRZ (video)

ΝΕΑ

Στα… άκρα με το ολοκαίνουριο Subaru BRZ (video)

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του Subaru BRZ καταφτάνει πλήρως αναβαθμισμένη και κρίνεται ιδανική για… ατελείωτες ώρες ξεφαντώματος.

Advertisement
Advertisement

«Μοιάζει με ένα μικρό θηρίο». Αυτά ήταν τα λόγια – εκδήλωση θαυμασμού του επαγγελματία, διεθνούς φήμης, οδηγού Scott Speed, ο οποίος είχε την τύχη να είναι από τους πρώτους που κάθισαν πίσω από το τιμόνι του νέου Subaru BRZ.

Οι μνήμες από την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του πισωκίνητου αυτοκινήτου είναι ακόμη νωπές, με την εταιρεία ν’ ανακοινώνει πως πρόκειται για το ελαφρύτερο σπορ μοντέλο με διάταξη 2+2 καθισμάτων στην αγορά (1.315 κιλά), χάρη στη μεγάλη χρήση αλουμινίου.

Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένας ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 230 άλογα στις 7.000 σ.α.λ., ενώ η ροπή των 250 Nm είναι αυξημένη κατά 15% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Το μοτέρ συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με κοντές σχέσεις και άμεση απόκριση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν, εναλλακτικά, ένα 6τάχυτο αυτόματο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Subaru BRZ επωφελείται από ενισχυμένη κατά 50% στρεπτική ακαμψία και κατά 60% εμπρόσθια πλευρικά ακαμψία, ενώ, όπως αναφέρει ο Scott Speed, η απόκριση του τιμονιού είναι αστραπιαία και η κατανομή του βάρους ιδανική.

Το μοντέλο φορά τα νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4, το κέντρο βάρους είναι ιδιαίτερα χαμηλό, ενώ ενσωματώνεται το αναβαθμισμένο σύστημα ευστάθειας VSC με βελτιστοποιημένο Track Mode.

Advertisement

subaru brz sti

Η επιθετικότητα που αποπνέει το Subaru BRZ στην πίστα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τις επιπλέον δόσεις δυναμισμού που έχει λάβει στην εξωτερική του εμφάνιση.

Advertisement

Αυτές, μεταξύ άλλων, αφορούν τα πιο επιθετικά πίσω φτερά, το ανανεωμένο καπό και τους πιο επιβλητικούς προφυλακτήρες.

Απολαύστε τον Scott Speed να… καίει λάστιχο πίσω από το τιμόνι του νέου Subaru BRZ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικό SUV από τη Subaru

Με 400 άλογα οι νέοι Boxer της Subaru

Το υβριδικό Subaru Forester e-Boxer και σε έκδοση Adventure (+τιμές)