Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Polestar 3

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Polestar 3

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Polestar 3

ΝΕΑ

Με ιδιαίτερης σχεδίασης αμάξωμα, με σχετικά μικρή αεροδυναμική αντίσταση αυτού, με πολύ καλές επιδόσεις και τη δυνατότητα να προλαμβάνει τις όποιες αδυναμίες οδηγού και επιβατών, το Polestar 3 είναι το πρώτο SUV της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

O κ. Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να περιγράψει το νέο μοντέλο της. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το Polestar 3 είναι ένα πολύ ισχυρό, αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις μας, με μια ξεχωριστή, σκανδιναβική σχεδίαση και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά».

Βλέποντας τις φωτογραφίες του καινούργιου μοντέλου της σουηδικής εταιρείας, μπορούμε να καταλάβουμε το πνεύμα της δήλωσής του. Το Polestar 3 είναι ένα σχετικά μεγάλων διαστάσεων όχημα, με μήκος 4.900 χλστμ., πλάτος 2.120 χλστμ. και ύψος 1.614 χλστμ. (για τα οχήματα που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Για τις υπόλοιπες, αυτό είναι 1.627 χλστμ.). Το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.985 χλστμ., κάτι που το κάνει πολύ ευρύχωρο για τους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που θα υπάρχει και στο καινούργιο Volvo EX90. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνολικής ισχύος 490 ίππων (517 ίππους στην έκδοση «Performance Pack») και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 840 Nm (910 Nm στην έκδοση «Performance Pack»). Διαθέτει μπαταρίες ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 111 kWh οι οποίες αποτελούνται από συνολικά 204 κελιά μοιρασμένα σε 17 επιμέρους τμήματα.

Αυτές, επιτρέπουν μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία 610 χλμ. (βάσει «WLTP») η οποία μειώνεται στα 579 χλμ. στην έκδοση «Performance Pack» (κατά «WLTP»). Είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα με τρόπο που να ισομοιράζεται το βάρος τού οχήματος εμπρός πίσω, σύμφωνα με την εταιρεία. Το Polestar 3 ζυγίζει τουλάχιστον 2.584 κιλά και μπορεί να φτάσει ως και τα 2.670 κιλά, αναλόγως του εξοπλισμού του.

Advertisement

Αναφορικά με τις επιδόσεις του, το νέο SUV μοντέλο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,0 δευτερόλεπτα (4,7 δευτ. στην έκδοση «Performance Pack») και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα. Το Polestar 3 θα διατίθεται με αερανάρτηση και το ύψος του οχήματος από το έδαφος είναι 201 χλστμ. για τα μοντέλα που θα διατίθενται στην Ευρώπη.

Advertisement

Το εσωτερικό τού Polestar 3 είναι λιτό σχεδιαστικά, βάσει της σκανδιναβικής φιλοσοφίας, και έχει προσεχθεί η ποιότητα των υλικών και της κατασκευής, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας. Στο ταμπλό, υπάρχει οθόνη 14,5 ιντσών στην οποία απεικονίζονται οι πληροφορίες του συστήματος που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Google και διαθέτει επεξεργαστή «Snapdragon».

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, τα Polestar 3 που θα πωλούνται τον πρώτο χρόνο διάθεσης του μοντέλου στην αγορά θα διαθέτουν το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού «Plus Pack» και «Pilot Pack», πανοραμική οροφή, ηχοσύστημα «Bowers & Wilkins» με 25 ηχεία, αυτόματο κλείσιμο θυρών, Head-up Display, σύστημα Pilot Assist και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που επιτρέπουν την ημιαυτόματη οδήγηση υπό προϋποθέσεις.

Από την επόμενη χρονιά, το Polestar 3 θα είναι διαθέσιμο με σύστημα «LiDAR» το οποίο θα επιτρέπει μεγαλύτερη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης όπως και σύστημα που θα ανιχνεύει και την παραμικρή κίνηση στο εσωτερικό του οχήματος.

Όπως ανακοινώθηκε, η παραγωγή τού νέου μοντέλου θα ξεκινήσει στην Κίνα, στο εργοστάσιο που έχει η Volvo εκεί, και η τιμή του στην Ευρώπη (σημ.: για τη γερμανική αγορά) έχει οριστεί τουλάχιστον στα 89.990 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο αυτοκίνητο ξεπούλησε αν και θα βγει το 2026;
Polestar 6: Ηλεκτρικό σπορ κάμπριο με 884 άλογα!
To Polestar 2 ξεχωρίζει με την οδική συμπεριφορά του (+video)