Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με 884 ίππους το Polestar 5 στο Goodwood (+video)

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 884 ίππους το Polestar 5 στο Goodwood (+video)

Mobility

Με 884 ίππους το Polestar 5 στο Goodwood (+video)

Mobility

Το Polestar 5 είναι ακόμα σε μορφή πρωτοτύπου αλλά αυτό δεν σταμάτησε την εταιρεία από το να το φέρει στο Goodwood και να ξεσηκώσει το πλήθος με το ταχύτατο πέρασμά του στη διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Η Polestar έφερε στο FoS του Goodwood, ένα πρωτότυπο του τετράθυρου GT που ετοιμάζει, του Polestar 5 το οποίο έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και 884 ίππους.

Το πρωτότυπο, που παρουσιάστηκε στο Goodwood, είναι ελαφρώς εξελιγμένο σε σύγκριση με αυτό που είδαμε σε πρόσφατο teaser της εταιρείας, με νέα αυτοκόλλητα στο καμουφλάζ που αφήνουν σε κοινή θέα τα φώτα καθώς και τα σημεία που θα είναι οι εισαγωγές αέρα του αυτοκινήτου παραγωγής. Συνολικά, η αισθητική του μοντέλου παραπέμπει στο Polestar Precept 2020, που ήταν ένα πρωτότυπο-προάγγελος των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα για την εταιρεία αλλά κυρίως για τον αισθητικό προσανατολισμό των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Το νέο που προέκυψε από την αποκάλυψη του μοντέλου στο Goodwood, είναι πως το ηλεκτρικό μοντέλο της Polestar, θα έχει πλατφόρμα 800 Volt με διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες που θα προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 884 ίππων και 900 Nm ροπής. Η Polestar είναι πολύ αισιόδοξη για την πορεία του αυτοκινήτου στο μέλλον, ενώ από ότι φαίνεται και στο video, το μοντέλο δεν δυσκολεύεται καθόλου να κάψει τα ελαστικά του και μάλιστα με αυτό το χαρακτηριστικό (όσο και εντυπωσιακό) αθόρυβο στυλ.

Το πρωτότυπο Polestar 5 θα περνάει τη διαδρομή στο λόφο στο Goodwood δύο φορές την ημέρα μεταξύ 23 και 26 Ιουνίου, για να το δουν και να το παρατηρήσουν όλοι οι επισκέπτες, ενώ το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στην αγορά έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο διάδοχος του Polestar 3 θα είναι ένα Coupe SUV
Οι μελωδίες των Polestar Spaces (video)
Οι πιο δυνατές πρώτες εμφανίσεις στο Goodwood (+video)

Advertisement