Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρελή κούρσα ανόδου για την Polestar στη Γερμανία

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρελή κούρσα ανόδου για την Polestar στη Γερμανία

ΝΕΑ

Τρελή κούρσα ανόδου για την Polestar στη Γερμανία

ΝΕΑ

Η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημειώνει διψήφιο ποσοστό ανόδου τον Ιούνιο, σε αντίθεση με την Tesla που κατέγραψε διψήφιο ποσοστό πτώσης.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 18% και ανήλθαν σε 224.558 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρχή μηχανοκίνητων μεταφορών της KBA.

Τα προβλήματα με τις προμήθειες ανταλλακτικών που προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα για τον κορωνοϊό έχουν οδηγήσει σε περιορισμένη διαθεσιμότητα οχημάτων για τους καταναλωτές στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz, η Dacia, η Alfa Romeo και η Polestar ήταν μεταξύ των εμπορικών σημάτων που ανέφεραν αύξηση πωλήσεων τον περασμένο μήνα.

Οι ταξινομήσεις της Polestar αυξήθηκαν κατά 59%, οι πωλήσεις της Dacia αυξήθηκαν κατά 40%, η Alfa Romeo αυξήθηκαν κατά 19% και ο όγκος της Mercedes-Benz αυξήθηκε κατά 9,5%.

Πτώση 35% σημείωσε η Tesla τον Ιούνιο

Advertisement

Οι μεγάλοι χαμένοι τον περασμένο μήνα ήταν η Mazda με πτώση 50%, η Tesla με πτώση 35% και η Renault και η Peugeot, αμφότερες κατά 34%. Ο όγκος πωλήσεων της Fiat σημείωσε πτώση 30%, ενώ η Volkswagen σημείωσε πτώση 24% και η Opel υποχώρησε 18%.

Οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 3,5% για μερίδιο αγοράς 14,4%, ενώ οι ταξινομήσεις plug-in υβριδικών μειώθηκαν κατά 16% για μερίδιο 11,7%.

Advertisement

Το πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις της γερμανικής αγοράς μειώθηκαν κατά 11% στα 1,23 εκατομμύρια, ωστόσο μεταξύ των εταιριών ξεχωρίζει το ποσοστό ανόδου 144% της Polestar η οποία ξεπέρασε κατά πολύ την Dacia που βρέθηκε στην δεύτερη θέση με ποσοστό ανόδου 45%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Γερμανία θα σώσει τους βενζίνης και diesel κινητήρες;
Ο διάδοχος του Polestar 3 θα είναι ένα Coupe SUV
Τεράστια παραγγελία της Hertz στην Polestar