Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο νέο Ford Mondeo δεν έχει σχέση με αυτό που ξέρουμε

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο νέο Ford Mondeo δεν έχει σχέση με αυτό που ξέρουμε

ΝΕΑ

Tο νέο Ford Mondeo δεν έχει σχέση με αυτό που ξέρουμε

ΝΕΑ

Με crossover διάθεση, high tech εσωτερικό και στιλιστικές επιρροές από τη Mustang Mach-E, το νέο Ford Mondeo δεν θυμίζει σε τίποτα το απερχόμενο.

Advertisement
Advertisement

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Ford μαγνήτισε τα βλέμματα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης μιας και παρουσίασε το Evos, ένα crossover μοντέλο που φημολογείτο πως θα αποτελούσε το πρόπλασμα του ολοκαίνουριου Mondeo.

Και όπως φαίνεται, οι θιασώτες των εν λόγω φημών επιβεβαιώνονται: Σε φωτογραφίες που διέρρευσαν στην Κίνα βλέπουμε ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά αυτή τη φορά υπό την ονομασία “Mondeo”, η οποία αναγράφεται στην θύρα του πορτπαγκάζ.

Λίγο πιο πάνω δεσπόζει μια LED λωρίδα, η οποία γεφυρώνει τα φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία ενσωματώνονται σε μια μαύρη φάσα και έχουν πανομοιότυπη οπτική υπογραφή με αυτά της αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E. Πρόκειται για 3 «νυχιές» σε κάθε διάταξη, οι οποίες προσδίδουν σαφώς πιο σπορ χαρακτήρα, συγκριτικά με το υφιστάμενο Mondeo, που από την άνοιξη του 2022 θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι το εικονιζόμενο μοντέλο αφορά αποκλειστικά την αγορά της Κίνας, χωρίς να είναι προσώρας ξεκάθαρο αν το δούμε και στις ευρωπαϊκές ασφάλτους.

Εμφανισιακά, το Mondeo αποτελεί ένα υβρίδιο sedan-crossover, μιας και προικίζεται με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μια έντονα επικλινή οροφή που ενισχύει σημαντικά τον σπορτίφ χαρακτήρα του.

Advertisement

Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί μια επιβλητική μαύρη μάσκα, με αιχμηρά φώτα, κομψές εσοχές για τα φώτα ομίχλης και κάθετες μαύρες λεπτομέρειες που καταλήγουν έως τον προφυλακτήρα.

Στο προφίλ κυριαρχούν οι μεγάλες επιθετικές ζάντες, την ίδια ώρα που στις πόρτες υπάρχουν pop-up χειρολαβές, μια στιλιστική πρωτοβουλία που προσδίδει πιο μοντέρνο λουκ στο Mondeo.

Advertisement

Το εσωτερικόόπως είδαμε κατά την παρουσίαση του Evos– κυριεύεται με μια hi-tech αύρα, παρουσία μιας πελώριας οθόνης αφής που διατρέχει το ταμπλό και εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα το σύστημα πολυμέσων.

Πληροφορίες για τα συστήματα πρόωσης δεν είναι διαθέσιμες, αλλά όλα συνηγορούν ότι θα υπάρχει plug-in υβριδική έκδοση, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξηλεκτρισμού της Ford.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford λέει «γιατί όχι;» σε ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Focus
To Ford Mondeo δεν θα έχει άμεσο διάδοχο αλλά ένα SUV
Το Ford Mondeo επιστρέφει ως crossover