Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Evos: Με το βλέμμα στο Mondeo

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Evos: Με το βλέμμα στο Mondeo

ΝΕΑ

Νέο Ford Evos: Με το βλέμμα στο Mondeo

ΝΕΑ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης παρουσιάστηκε το Ford Evos, που έχει δυναμικές γραμμές που θυμίζουν Mustang Mach-E, ενώ όλα δείχνουν πως περίπου θα είναι ο διάδοχος του Mondeo.

Advertisement
Advertisement

Μετά από αρκετές φήμες, η Ford αποκάλυψε το νέο Evos. Είναι δύσκολο να το κατατάξουμε σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, μιας και φέρει σπορ χαρακτηριστικά με SUV χαρακτήρα και την πρακτικότητα που μόνο σε station wagon συναντάμε.

Το ελκυστικό 5πορτο Ford Evos έχει μια πολύ επιβλητική μάσκα και στενά φωτιστικά σώματα, κάτι που συναντάμε σε σπορ μοντέλα της φίρμας. Η σιλουέτα του θυμίζει έντονα το ηλεκτρικό Mustang Mach-E, ενώ αξιοσημείωτη αισθητική πινελιά είναι η φωτιζόμενη μπάρα πάνω από τη γρίλια, η οποία ενώνει τα δύο φώτα. Ακόμα, η Ford έχει τοποθετήσει αναδυόμενες εξωτερικές χειρολαβές και η coupe εμφάνιση ενισχύεται από την έντονη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η εταιρεία με το μπλε οβάλ σήμα τοποθέτησε οθόνες σε όλο το ταμπλό, δίνοντας μια γεύση από το… μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, τα μόνιτορ καταλαμβάνουν μήκος 1,1 μέτρα από το ταμπλό! Πίσω από το τιμόνι υπάρχει ο “παραδοσιακός” 12,3 ιντσών ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ η κεντρική οθόνη (που πιθανότατα αποτελείται από δύο μέρη) έχει διάμετρο 27 ιντσών “απλωμένη” σε όλο το ταμπλό, θυμίζοντας αυτό του Honda e.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Ford Evos δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο φήμες θέλουν το σπορ SUV να παρουσιάστηκε για να αντικαταστήσει το Mondeo (για την αγορά της Ευρώπης). Παράλληλα, η εταιρεία κρατάει “σιγή ιχθύος” για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, αλλά από τις φωτογραφίες διακρίνουμε ότι σίγουρα θα υπάρχει plug-in υβριδική έκδοση, καθώς και 1st Edition για τους πρώτους που θα το παραγγείλουν. Το τελευταίο εξοπλίζεται με πορτοκαλί στιλιστικές λεπτομέρειες, όμορφη διχρωμία στο αμάξωμα, καθώς και 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Στη «παραγωγή» το Ford Evos
H Ford Mustang συνδυάζει γενέθλια και πρωτιές!
Η πανίσχυρη Ford Mustang Mach 1 στην Ελλάδα (+τιμή)

Advertisement