Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Mondeo: Μόνο υβριδικό με μοτέρ βενζίνης

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mondeo: Μόνο υβριδικό με μοτέρ βενζίνης

ΝΕΑ

Ford Mondeo: Μόνο υβριδικό με μοτέρ βενζίνης

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε η μπλε οβάλ μάρκα, οι κινητήρες βενζίνης θα αποτελούν αποκλειστικά μέρος υβριδικών κινητήριων συνόλων.

Advertisement
Advertisement

Στροφή προς τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της πραγματοποιεί η Ford, και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να σταματήσει να διαθέτει το Mondeo σε βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως θα καταργήσει τελείως τα μοτέρ βενζίνης. Αντιθέτως, θα τα αξιοποιεί ως μέρος υβριδικών κινητήριων συνόλων.

Ο λόγος για το Mondeo Hybrid το οποίο τροφοδοτείται από ένα 2λιτρο βενζινοκινητήρα (σ.σ. λειτουργεί σε κύκλο Άτκινσον), ένα μικρό πακέτο μπαταριών 1,4 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να αντιστοιχεί σε 187 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το Α’ επτάμηνο του τρέχοντος έτους, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της υβριδικής εκδοχής του οικογενειακού της μοντέλου ήταν αυξημένες κατά 25% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Παράλληλα, η δημοφιλία του μοντέλου σε Ην. Βασίλειο και Ιταλία ενισχύθηκε κατά 50% και 40% αντίστοιχα.

Όσοι δεν επιθυμούν να αποκτήσουν το υβριδικό Mondeo, τότε η μοναδική εναλλακτική είναι μια ντίζελ έκδοση. Αυτή «φόρα» τον 2λιτρο 4κύλινδρο (150 ή 190 ίππων) ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή ένα 8τάτχυτο αυτόματο.

Advertisement

Σημειωτέον πως προς το τέλος του 2021 αναμένεται η νέα γενιά του Mondeo, η οποία ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 155 PS ST-Line MHEV

Νέο Ford Bronco: Ένα με τη φύση (video)

Advertisement

H Ford Mustang Mach-E εντυπωσιάζει στο Goodwood (video)