Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Ford Mondeo δεν θα έχει άμεσο διάδοχο αλλά ένα SUV

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Ford Mondeo δεν θα έχει άμεσο διάδοχο αλλά ένα SUV

ΝΕΑ

To Ford Mondeo δεν θα έχει άμεσο διάδοχο αλλά ένα SUV

ΝΕΑ

Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Mondeo στη γκάμα της Ford θα είναι μια νέα crossover πρόταση που θα αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση των οικογενειακών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η Ford ανακοίνωσε επίσημα πως το Mondeo θα ολοκληρώσει την πορεία του και την παραγωγή του στο εργοστάσιο στην Βαλένθια της Ισπανίας τον Μάρτιο του 2022. Και δεν θα υπάρξει άμεσα διάδοχο μοντέλο. Μάλιστα, η Ford ετοιμάζει ένα εντελώς νέο μοντέλο για το κενό που θα αφήσει το Mondeo  που ξέρουμε -σε άλλες αγορές λέγεται Fusion– θα έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα υβριδική έκδοση.

Το Mondeo είναι το πιο μεγάλο σεντάν/ στέϊσον στην  ευρωπαϊκή γκάμα της Ford. Πωλείται από το 1993 και έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ωστόσο, η επικράτηση των crossover/ SUV μοντέλων έναντι των «παραδοσιακών» sedan και μεγάλων hatchback, ωθεί την εταιρεία να «τερματίσει» την πορεία του. Μάλιστα, στην αγορά των ΗΠΑ όπου ονομάζεται Fusion, το μοντέλο ήταν διαθέσιμο σε λίγες εκδόσεις κινητήρων και εξοπλισμού, ενώ στη συνέχεια, μέσα στο 2020 σταμάτησε να πωλείται.

Τώρα η Ford είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα μοιάζει με SUV και σύμφωνα με το περιοδικό Car (που εμφάνισε το render δια χειρός Andrei Avarvarii), θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να το δούμε στην πραγματική του εικόνα. Χρονικά, η παρουσίαση του αυτοκινήτου τοποθετείται στις αρχές του 2021 και τότε θα αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες του νέου μοντέλου που θα φέρει το όνομα με τη μακρόχρονη εμπορική πορεία ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις οικογενειακών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο που πιθανότατα δεν θα λέγεται Mondeo θα διαθέτει υβριδικό σύστημα μετάδοσης μαζί με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και σύστημα τετρακίνησης. Η νέα αυτή διαμόρφωση, θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να προσφέρει παρόμοια οφέλη απόδοσης σε όλες τις καιρικές συνθήκες όπως κάνουν τα SUV, ενώ θα προσφέρει στους πελάτες μια εμπειρία οδήγησης που έρχεται πιο κοντά στα πρότυπα των «μη SUV» αυτοκινήτων.

Η υβριδική υπόσταση του μοντέλου θα πρέπει επίσης να προσελκύσει πελάτες που αναζητούν ένα προσιτό αυτοκίνητο για μακροχρόνια συμβίωση, με χαμηλό κόστος χρήσης. Η νέα υβριδική διαμόρφωση, αναμένεται να αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολική απόδοση 222 ίππων.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Νέες χειμερινές δοκιμές για το Ford Mondeo Evos
Νέα ηλεκτρική Ford Mustang-E: Οι τιμές της στην Ελληνική αγορά 
Ford Transit Custom και σε ηλεκτρική έκδοση

Advertisement