Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Mondeo επιστρέφει ως crossover

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford Mondeo επιστρέφει ως crossover

ΝΕΑ

Το Ford Mondeo επιστρέφει ως crossover

ΝΕΑ

Η επαναφορά του Mondeo στη γκάμα της Ford είναι μάλλον θέμα χρόνου με τις φήμες να εντείνονται για επανεμφάνιση του ονόματος σε ένα μοντέλο με διαφορετικό ύφος.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες έχουν ήδη «φουντώσει» πως η επαναφορά του ονόματος Mondeo (Fusion σε κάποιες αγορές) θα γίνει στη γκάμα της Ford για ένα μοντέλου station wagon με crossover χαρακτηριστικά.

Θυμηθείτε το Subaru Outback και τα Allroad μοντέλα της Audi. Κάπως έτσι θα είναι και το Mondeo όταν επανεμφανιστεί. Οι σχετικές φωτογραφίες του φερόμενου μοντέλου έχουν (επαν)εμφανιστεί στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τη φημολογία γύρω από την πρόθεση της Ford να επαναφέρει το όνομα του μοντέλου που «έσβησε» το 2018. Το Mondeo Active θα διαθέτει μια γρίλια που πλαισιώνεται από λεπτούς προβολείς εμπρός, ενώ πρόσθετες λεπτομέρειες είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν. Αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες, είναι λεπτομέρειες όπως τα «βυθιζόμενα» εξωτερικά χερούλια των θυρών, οι ράγες οροφής και η πανοραμική οροφή.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος, βλέπουμε ένα κεκλιμένο πίσω παράθυρο και την «κάθετη» πόρτα του χώρου αποσκευών που δίνουν στο μοντέλο μια δυναμική εμφάνιση με επιρροές coupe αμαξώματος. Οι σχεδιαστές προφανώς προχώρησαν σε αυτή την επιλογή για να μην είναι και τόσο wagon η εμφάνιση του αυτοκινήτου. Από τις συγκεκριμένες εικόνες που έχουν πρόσφατα κυκλοφορήσει, το αμάξωμα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο είναι το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Όπως φαίνεται, το νέο μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με μια τεράστια οθόνη που θα υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας και καλύπτει σχεδόν όλο το πλάτος του ταμπλό, το οποίο χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Η οθόνη δεν είναι ενεργοποιημένη στη φωτογραφία αλλά θα χωρίζεται στα τρία, δίνοντας ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, μια κεντρική οθόνη για τον έλεγχο διαφόρων συστημάτων στο κέντρο και μια πρόσθετη οθόνη για την ψυχαγωγία του συνοδηγού- ίσως και για την προβολή της εικόνας από τις κάμερες που σε κάποιες εκδόσεις θα αντικαθιστούν τους καθρέπτες. Το Mondeo (Fusion) Active, αναμένεται να κάνει επίσημο ντεμπούτο από τη Ford στα τέλη του 2021.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ford Mondeo: Μόνο υβριδικό με μοτέρ βενζίνης

Πρώτη εικόνα του νέου Ford Bronco με soft top

Δοκιμή: Ford Ranger Wildtrak 2.0 EcoBlue 213 PS

Advertisement