Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το νέο ηλεκτρικό Caterham Seven είναι κατηγορία φτερού

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο ηλεκτρικό Caterham Seven είναι κατηγορία φτερού

Mobility

Το νέο ηλεκτρικό Caterham Seven είναι κατηγορία φτερού

Mobility

Η Caterham έχει βαλθεί να αποδείξει πως ο εξηλεκτρισμός της αυτοκίνησης, δεν θα στερεί από τον οδηγό την χαρά της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Με το ηλεκτρικό πρωτότυπο Seven, η Caterham κρατάει «ζεστούς» όσους θέλουν τη χαρά της οδήγησης ακόμα και στην εποχή του ηλεκτρισμού.

Σχεδιαστικά, έχει μείνει στα γνωστά πρότυπα και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Σε ότι έχει να κάνει με το βάρος, το αμιγώς ηλεκτρικό Seven, είναι κατά 70 κιλά βαρύτερο από τη δυνατότερη συμβατική εκδοχή του μοντέλου (με την ονομασία 485) που «ταιριάζει» και σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις. Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο που φιλοξενεί  μπροστά τη μπαταρία των 50,8 kWh (40 kWh net).

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 240 ίππους και είναι στον πίσω άξονα μαζί με το κιβώτιο ταχυτήτων με τη μια σχέση με το μπλοκέ διαφορικό. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 210 χλμ./ώρα. Για την ολοκλήρωση του project, η Caterham ένωσε τις δυνάμεις της με την Swindon Powertrain.

Advertisement
Advertisement

Το προϊόν της συνεργασίας είναι τα δύο αυτοκίνητα με τις παραλλαγές στη χρήση των χρωμάτων που είναι κοινά. Αμφότερα χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική 400 V και έχει επιλεγεί να μην υπάρχει on board φορτιστής αλλά να χρησιμοποιείται ένας ανεξάρτητα μεταφερόμενος.

Αυτό είναι και ένα από τα βασικότερα προβλήματα του πρωτότυπου, που οδηγεί την Caterham στο να μην το θεωρεί βιώσιμο προς πώληση σε ευρεία κλίμακα- οπότε και θα μείνει ως έχει, μια πολύ ενδιαφέρουσα μεν, δύσχρηστη δε, πρόταση σπορ αυτοκινήτου για track days.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lotus και Alpine σταματούν τη συνεργασία
Ποιο είναι το ηλεκτρικό μέλλον της Caterham;
Πως η Lotus θα ανταγωνιστεί την Porsche

Advertisement