Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το ηλεκτρικό μέλλον της Caterham; 

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το ηλεκτρικό μέλλον της Caterham;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το ηλεκτρικό μέλλον της Caterham;

ΝΕΑ

Η Caterham Cars είναι μία από τις πιο παραδοσιακές εταιρείες παραγωγής καθαρόαιμων roadster οχημάτων. Τι θα πράξει υπό το πρίσμα τη ηλεκτροκίνησης;

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει «χώρος» για εταιρείες όπως η Caterham Cars στην εποχή ως το 2030 αλλά και πέραν αυτού του χρονολογικού ορόσημου, όπως έχει υιοθετηθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες; Τα στελέχη της βρετανικής φίρμας είναι πεπεισμένοι πως ναι και μάλιστα κάνουν ήδη σχέδια για το μέλλον της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, το αειθαλές (και ιδιαιτέρως δημοφιλές στο… Νησί) Caterham Seven θα συνεχίσει να κατασκευάζεται για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμα, στις διάφορες εκδοχές του με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, το ουσιαστικό είναι ότι η Caterham θα αρχίσει την εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτροκίνητης εκδοχής τού Seven, ενώ θα πράξει το ίδιο και για τη δημιουργία ενός καινούργιου μοντέλου αυτής της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των πληροφοριών από τους συναδέλφους του βρετανικού Τύπου, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα θα έχει και αυτό τον οδηγικό χαρακτήρα ενός roadster, θα έχει τις κατασκευαστικές αξίες τής εταιρείας, ενώ θα διαθέτει πιο αεροδυναμικό αμάξωμα συγκριτικά με αυτό του υπάρχοντος μοντέλου.

Όπως δήλωσε στο Autocar ο κ. Bob Laishley, Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, «σίγουρα δεν θα είναι ένα Seven. Όμως, θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που γνωρίζουν καλά οι πελάτες της Caterham: το μικρό βάρος, την απλότητα, την ευκινησία και τις επιδόσεις.

»Όπως και στο Seven, το πλαίσιό του θα είναι χαλύβδινο χωροδικτύωμα (προφανώς διαφορετικό, συγκριτικά), επειδή αυτός ο τύπος είναι πιο εύκολος να τροποποιηθεί κατά την παραγωγική διαδικασία. Συνολικά, θα αποτελείται από έξι τμήματα, αλουμινένια ή από ανθρακονήματα. Θα έχει δύο μαρσπιέ, δύο πόρτες και δύο καλύμματα, εμπρός και πίσω».

Advertisement

Ο κ. Laishley, είπε επίσης ότι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο «θα είναι πιο όμορφο και σύγχρονο από το Seven και ίσως να διαθέτει και οροφή. Το σχεδιάζουμε εξαρχής ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο, όπως και αποκλειστικά πισωκίνητο. Θα πληροί τους κανόνες SVA (σημ.: “Smart Vehicle Architecture”)». Το τελευταίο σημαίνει ότι πιθανόν το καινούργιο μοντέλο να εξοπλίζεται υποχρεωτικά με σύστημα ABS και αερόσακους.

Advertisement

Τέλος, ο κ. Laishley δήλωσε ότι θεωρεί πως το Seven θα μπορεί να κατασκευάζεται και να πωλείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης ως το 2034 στην ευρωπαϊκή αγορά και στις υπόλοιπες ανά τον κόσμο μετά από τη συγκεκριμένη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Caterham Seven έχει νέα έκδοση 420 Cup
Τι γίνεται αν βάλετε λάστιχα Formula 1 στο αυτοκίνητό σας; (+video)
Caterham Seven με κινητήρα 660 κυβικών!

Advertisement