Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H θρυλική Ferrari 250 GTO ξανά στο προσκήνιο

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H θρυλική Ferrari 250 GTO ξανά στο προσκήνιο

ΝΕΑ

H θρυλική Ferrari 250 GTO ξανά στο προσκήνιο

ΝΕΑ

Χάρη στην τεχνογνωσία των τεχνικών της, η βρετανική εταιρεία GTO Engineering αναβιώνει τον μύθο της ιστορικής Ferrari 250 GTO.

Advertisement
Advertisement

H ιταλίδα καλλονή αποτελεί ένα αυτοκίνητο πραγματικό έργο τέχνης, τόσο στον τομέα της αισθητικής του, όσο και στα μηχανικά μέρη, ενώ όχι άδικα αποτελεί πλέον ένα από τα ακριβότερα τετράτροχα οχήματα στον κόσμο, με τιμές κοντά στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως για αυτούς που ναι μεν λατρεύουν το ιστορικό μοντέλο της φίρμας από το Μαρανέλο, αλλά δεν έχουν το απαιτούμενο ποσό, υπάρχει πλέον λύση. Η GTO Engineering, που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους ανακατασκευαστές της Ferrari εξελίσσει το Project Moderna, ήτοι ένα κουπέ μοντέλο με ρετρό εμφάνιση, προσαρμοσμένο στην σημερινή εποχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το Moderna αποτελεί ουσιαστικά μία μετενσάρκωση της 250 GTO, με το συνολικό βάρος να είναι κάτω από 1.000 κιλά, καθώς θα διαθέτει αρκετά κομμάτια από αλουμίνιο, όπως το υποπλαίσιο, το καπό και οι πόρτες, με το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο από carbon.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά ακολουθεί το αρχέτυπο μοντέλο, καθώς δανείζεται στοιχείο όπως την double-bubble οροφή, τις τριπλές εισαγωγές αέρα εμπρός από το καπό και τις τετραπλές απολήξεις. Σε ότι αφορά το μοτέρ, θα υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας με διπλούς επικεφαλής εκκεντροφόρους (quad-cam), που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου in-house και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η ισχύς του, ούτε οι επιδόσεις του.

Advertisement

Τέλος, για όσους ενδιαφερόμενους να αναφέρουμε ότι έχει ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών, χωρίς όμως να γνωρίζουμε την τιμή του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Φουλ επίθεση της Ferrari στους αγώνες αντοχής με νέο Hypercar
Έρχεται νέα plug-in υβριδική Ferrari με 700 ίππους
Ferrari Breadvan Hommage: Μοναδική και με retro έμπνευση (+video)