Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ακριβότερο SUV στον κόσμο

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ακριβότερο SUV στον κόσμο

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ακριβότερο SUV στον κόσμο

ΝΕΑ

Ζυγίζει έξι τόνους, έχει πλάτος 2,50 μέτρα, αποδίδει 400 ίππους και το εσωτερικό του μοιάζει με αίθουσα στο… Λας Βέγκας!

Advertisement
Advertisement

Αυτό το «τέρας» ονομάζεται Karlmann King. Προέρχεται από την Κίνα και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, είναι το πιο ακριβό SUV στον κόσμο, πάνω από τα αντίστοιχα των Bentley και RollsRoyce.

Η αρχική τιμή του κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ και ανάλογα με τις εξατομικεύσεις, για κάποιον από τους μόλις 10 υποψήφιους αγοραστές (τόσα αυτοκίνητα αναμένεται να παραχθούν), το ποσό μπορεί να εκτοξευτεί στα 4 εκατομμύρια ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Το Karlmann King ζυγίζει έξι τόνους και το πλάτος του είναι το όριο για… βαριά φορτηγά, στα 2,50 μέτρα, κάνοντας τα περισσότερα μεγάλα SUV να μοιάζουν με… 500αράκια μπροστά του.

Ο στρατιωτικός σχεδιασμός του, από μια μεγάλη κινεζική εταιρεία την ΙΑΤ, μαρτυρά  το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του. Ωστόσο, το εσωτερικό, με το φουτουριστικό διάκοσμο, το ψυγείο σαμπάνιας και τη μηχανή espresso, είναι μάλλον βγαλμένο από κάποια… σουίτα στο Λας Βέγκας.

Advertisement

Άλλωστε, ο «αμερικανικός δάκτυλος», δεν λείπει από αυτό το θηριώδες δημιούργημα. Τόσο η πλατφόρμα, όσο και ο V10 κινητήρας των 6,8 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 400 ίππους, προέρχονται από τη Ford.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η «ελληνική» Zeekr αποβιβάζεται στην Ευρώπη (+τιμές)
Ποιος πιάνει τους Κινέζους: Ιδού το Zeekr 001 FR με 1.266 άλογα!
Το νέο ηλεκτρικό της Zeekr, κοστίζει όσο μια Porsche