Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο ακριβό SUV στον κόσμο μάλλον ανήκει στον… Batman

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο ακριβό SUV στον κόσμο μάλλον ανήκει στον… Batman

ΝΕΑ

Το πιο ακριβό SUV στον κόσμο μάλλον ανήκει στον… Batman

ΝΕΑ

Είναι κατάμαυρο και διαθέτει και… πανοπλία, γεγονός που εκτοξεύει το βάρος του στα επίπεδα νταλίκας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί μέχρι τώρα όταν λέγαμε «το ακριβότερο SUV» το μυαλό μας να πήγαινε αυτόματα σε Bentley ή Rolls-Royce, αλλά τελικά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: Το Karlmann King είναι αυτό που κατέχει το συγκεκριμένο τίλο και πρόκειται για ένα κινεζικό SUV της IAT.

Συγκεκριμένα, κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ! Και αυτή η τιμή αφορά την απλή του έκδοση, διότι αν κάποιος θέλει να το παίξει… Batman, μπορεί να το αναβαθμίσει με… πανοπλία και να του κοστίσει συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα SUV που θυμίζει σε διαστάσεις περισσότερο φορτηγό παρά αυτοκίνητο. Πέραν του ότι ζυγίζει 6 τόνους (με την πανοπλία), έχει και πλάτος 2,5 μέτρα! Έτσι ακόμα και μία Cadillac Escalade φαίνεται μινιόν μπροστά στο Karlmann.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του είναι ο V10 των 6,8 λίτρων της Ford (Ford F-550) με απόδοση 400 ίππων. Ωστόσο, λέγεται πως το κινεζικό τέρας έχει τελική μόλις 140 χλμ./ώρα. Το λες και λογικό αν αναλογιστείς το υπερβολικό του βάρος.

Το εσωτερικό του πάλι, είναι τόσο πολυτελές που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από high end μοντέλα. Στην καμπίνα του, θα βρει κανείς ψυγείο για σαμπάνια και μηχανή espresso. Ο οδηγός χωρίζεται με τους πίσω επιβάτες από ένα χοντρό τζάμι, σαν αυτά που έχουν οι προεδρικές λιμουζίνες.

Advertisement

Σύμφωνα με την IAT, μόλις 10 Karlamann-King θα κατασκευαστούν και μάλιστα στη Γερμανία. Μία καλή ιδέα θα ήταν η κινεζική εταιρεία να τα παραχωρήσει σε ένοπλες δυνάμεις ανά τον κόσμο. Ίσως αυτό το «πολεμικό» SUV να έβρισκε εκεί την Ιθάκη του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία Toyota Supra για τον Batman
Καλπάζει η αγορά του αυτοκινήτου – Πάνω από 50% η άνοδος
Ιστορική στιγμή:  Ένα ηλεκτρικό στην πρώτη θέση της Ευρώπης το 2023