Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «ελληνική» Zeekr αποβιβάζεται στην Ευρώπη (+τιμές)

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «ελληνική» Zeekr αποβιβάζεται στην Ευρώπη (+τιμές)

ΝΕΑ

Η «ελληνική» Zeekr αποβιβάζεται στην Ευρώπη (+τιμές)

ΝΕΑ

Η premium θυγατρική της Geely, έχει έναν Έλληνα στο τιμόνι της, έχει νέες εγκαταστάσεις, νέα έδρα και δύο μοντέλα για αρχή.

Advertisement
Advertisement

Ο κινεζικός γίγαντας  Geely συνεχίζει να επεκτείνεται. Με νέες μάρκες, νέα μοντέλα και πάντα σε νέες αγορές.

Από το τέταρτο τρίμηνο του 2023, οι Κινέζοι θα προσφέρουν επίσης το σήμα της θυγατρικής, αλλά premium μάρκας, Zeekr στην Ευρώπη. Το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί αρχικά στη Σουηδία και την Ολλανδία.

Στόχος της Zeekr, της οποίας ηγείται από τον περασμένο Απρίλιο, ο Σπύρος Φωτεινός (μετά από 24 χρόνια θητείας στην Toyota και ειδικότερα στη Lexus), είναι η σταδιακή επέκταση, έως το 2026, σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

E-SUV και E-Shooting Brake

Τα δύο πρώτα μοντέλα που θα παρουσιάσει η Zeekr στους Ευρωπαίους πελάτες είναι το πολυτελές shooting brake Zeekr 001 και το συμπαγές SUV Zeekr X.

Η Geely βλέπει την πρόοδο σε αυτή τη βασική περιοχή ως σημαντικό ορόσημο στη φιλόδοξη στρατηγική παγκόσμιας ανάπτυξης της εταιρείας.

Advertisement

Προκειμένου να ανταποκριθεί επίσης το γούστο των Ευρωπαίων πελατών με τα μοντέλα Zeekr, το παγκοσμίως υπεύθυνο κέντρο σχεδιασμού Zeekr και οι εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης βρίσκονται στη Σουηδία και συγκεκριμένα στο Γκέτεμποργκ.

Η Zeekr επέλεξε το Άμστερνταμ στην Ολλανδία ως έδρα για τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες. Εκεί θα είναι και η έδρα του Έλληνα CEO της Zeekr Europe, Σπύρου Φωτεινού.

Advertisement

Πόσο θα κοστίζουν;

Τα μοντέλα Zeekr πρόκειται να προσφέρονται στην Ευρώπη με τη μορφή ενός πλήρους πακέτου που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό υπηρεσιών – σχεδιασμένων να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πελατών.

Advertisement

Για παράδειγμα με προσφορές για χρηματοδότηση, ασφάλιση, χρέωση και λύσεις συνδεσιμότητας. Επιπλέον, η Zeekr προσφέρει εγγύηση 5+5 ετών ή 200.000 km.

Η τιμή εκκίνησης στην Ολλανδία για το ηλεκτρικό (με έναν κινητήρα) μοντέλο Zeekr 001 είναι 59.490 ευρώ, η έκδοση με διπλό ηλεκτροκινητήρα προσφέρεται από 62.490 ευρώ. Το Zeekr X στην έκδοση με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, διατίθεται από 44.990 ευρώ. Με δύο κινητήρες, η βασική τιμή αυξάνεται στα 49.490 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρική Alfa Romeo; Ευχαριστώ δεν θα πάρω
Η BMW M2 τα «σπάει» στο Ring (+video)
Ποια μεγάλα οδικά έργα θα «ξεκολλήσουν» σύντομα;