Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι λέει ο Musk για τη συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Tesla και Hertz

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι λέει ο Musk για τη συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Tesla και Hertz

ΝΕΑ

Τι λέει ο Musk για τη συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Tesla και Hertz

ΝΕΑ

Ανταλλαγές δηλώσεων μεταξύ Tesla και Hertz. Ο αμερικανικός κολοσσός αμφισβητεί την υπογραφή επίσημης συμφωνίας, με την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων να τον διαψεύδει.

Advertisement
Advertisement

Διαστάσεις χιονοστιβάδας πήραν οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Hertz πως παρήγγειλε 100.000 αυτοκίνητα της Tesla, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αναδειχθεί στην εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων με τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο παγκοσμίως.

Ο Elon Musk, ωστόσο, συνιστά ψυχραιμία ξεκαθαρίζοντας πως «προσώρας δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία». Επισήμανε, επίσης, πως η ζήτηση για τα μοντέλα της υπερβαίνει την παραγωγική της δύναμη, και πως εφόσον ολοκληρωθεί το deal, η Hertz δεν θα απολαύσει κάποια έκπτωση για την παραγγελία της.

«Η Tesla έχει μεγαλύτερη ζήτηση (σ.σ. για τα προϊόντα της) απ’ ότι μπορεί να παράγει. Επομένως, θα πουλήσουμε αυτοκίνητα στη Hertz στην ίδια τιμή με αυτή που ζητάμε από τους καταναλωτές. Η συμφωνία με τη Hertz έχει μηδενική επίδραση στα οικονομικά μας».

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση για τη φημολογούμενη συμφωνία μεταξύ Tesla και Hertz, εκτόξευσε την αξία της μετοχής του αμερικανικού κολοσσού, με την κεφαλαιοποίησή του να ξεπερνά το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Advertisement

Διαψεύδει τον Elon Musk η Hertz
Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων έσπευσε να διαψεύσει τον Elon Musk, αναφέροντας ότι ήδη έχουν αρχίσει οι παραδόσεις των αυτοκινήτων, οι οποίες μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, μιλώντας στο CNBC, η επικεφαλής επικοινωνιακής πολιτικής της Hertz, Lauren Luster αρνήθηκε να προβεί σε λεπτομέρειες, αλλά ξεκαθάρισε πως η εταιρεία επιμένει στο σχέδιό της.

Advertisement

«Όπως ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, η Hertz παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά οχήματα της Tesla και επενδύει στις νέες δομές φόρτισης […] Οι παραγγελίες των Tesla ήδη έχουν αρχίσει. Παρατηρούμε μεγάλη ζήτηση για τα Tesla του στόλου μας, κάτι που αποδεικνύει τη δημοτικότητα των αυτοκινήτων της Tesla».

Το CNBC κάλεσε την Tesla να ανταπαντήσει, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla θα συνεργαστεί με τις Jaguar και Land Rover
General Motors: Θέλουμε να εκθρονίσουμε την Tesla
Με μεγαλύτερη αυτονομία το Tesla Model 3 στην Ελλάδα (+τιμές)