Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι γκάμα του νέου Toyota Yaris

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι γκάμα του νέου Toyota Yaris

ΝΕΑ

Αυτή είναι γκάμα του νέου Toyota Yaris

ΝΕΑ

Με 6 πλούσιες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού, με ακόμη περισσότερα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, το νέο Yaris θα συνεχίσει να αποτελεί το best seller για την Toyota στη μικρή κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο μικρό Toyota που βασίζεται στη νεότερη TNGA πλατφόρμα της μάρκας και ειδικά, στο δάπεδο GA-B, που προσφέρει βελτιωμένη ακαμψία, λιγότερο βάρος, νέες διαστάσεις και ακόμη περισσότερες δυνατότητες εφαρμογής κινητήριων συνόλων.

Το νέο Toyota Yaris είναι μια από τις μια από τις σημαντικότερες αφίξεις νέου μοντέλου που αναμένονται για φέτος στην ελληνική αγορά. Το νέο Yaris είναι πολύ πιο μοντέρνο εμφανισιακά, με ενδιαφέρουσες αισθητικές λεπτομέρειες όπως είναι αυτές που δημιουργούνται από τις περισσότερες ακμές σε σχέση με το παρελθόν, νευρώσεις και γωνίες. Στο εσωτερικό, το μικρό Toyota είναι σαφώς πιο sport αλλά κυρίως σημαντικά πιο hi-tech από πριν, ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων και μια νέα μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Πέραν των παραπάνω, η Toyota υπόσχεται και καλύτερους χώρους για τους επιβάτες, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα σταδιοδρομήσει το νέο Yaris, στη γκάμα βρίσκουμε δύο 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,5 λίτρων, καθώς επίσης και ένα νέο υβριδικό σύνολο που χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 1,5 lt. Το συγκεκριμένο, σύμφωνα με την Toyota θα προσφέρει 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου συγκριτικά με το αντίστοιχο της προηγούμενης γενιάς. Την πληρότητα της γκάμας του νέου Yaris, υπογραμμίζει το εκρηκτικό GR Yaris, με turbo 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 261 ίππων και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης. Η γκάμα του μοντέλου αναμένεται από το επόμενο έτος να γίνει ακόμα πιο πλήρης, καθώς σε αυτή θα προστεθεί και η crossover εκδοχή του μοντέλου, με την ονομασία Yaris Cross.

Στη χώρα μας το νέο Yaris ξεκινά το Σεπτέμβριο τη διάθεσή του, στις εκδόσεις με τον 1,5 lt. κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 121 ίππους με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή με αυτόματο, e-CVT, διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης, καθώς και με το υβριδικό σύνολο των 116 ίππων. Η αρχική έκδοση εξοπλισμού Active περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού έχοντας στη λίστα μεταξύ άλλων Σύστημα Ελέγχου της Ευστάθειας, Hill Assist, 6 αερόσακους, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικού καθρέπτες, κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, Ενεργό Cruise Control, Σύστημα πολυμέσων Toyota Touch με οθόνη 7 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας, μια σειρά από επιπλέον συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, καθώς και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών. Έτσι λοιπόν έχουμε ήδη ολόκληρη γκάμα κινητήρων για το νέο Yaris, που τοποθετείται πολύ έξυπνα στην ελληνική αγορά, με τιμές εκκίνησης ανά κινητήρα στη βασική έκδοση του μοντέλου τα €13.770 (1.0), €15.550 (1.5 6sp), €16.830 (1.5 e-CVT) και €17.335 (1.5 Hybrid).

Advertisement

Δείτε ακόμα: Το Toyota GR Yaris γκαζώνει για το Goodwood (VIDEO)

Advertisement

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris Cross. Πόσο θα κοστίζει; (VIDEO)

Μια παντός εδάφους Toyota Supra

 

Advertisement