Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris Cross – Πόσο θα κοστίζει;(+video)

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris Cross – Πόσο θα κοστίζει;(+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris Cross – Πόσο θα κοστίζει;(+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Toyota παρουσιάζει αυτή την ώρα το νέο Yaris Cross, το ολοκαίνουργιο μικρό της SUV μοντέλο, το οποίο φιλοδοξεί να πρωταγωνιστεί στην πλέον αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Toyota Yaris Cross έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί ειδικά για την Ευρώπη, ενώ θα κατασκευάζεται από το 2021 στο ίδιο εργοστάσιο με το Yaris, στη Γαλλία.

Σχεδιαστικά, το Yaris Cross ενσωματώνει μια πολύ δυναμική εικόνα σε ένα υπερυψωμένο αμάξωμα με πολλά «φουσκώματα», γλυπτά σχήματα και ένα πίσω μέρος το οποίο παραπέμπει και σε κουπέ μοντέλα.

newsautoCHOICE: Τα μικρά και μικρομεσαία που ξεχωρίζουν οι δοκιμαστές μας

Advertisement
Advertisement

 

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος είναι 4,18 μέτρα, το πλάτος 1,765 μέτρα και το ύψος 1,560 μέτρα. Το μεταξόνιο των 2.560 χιλιοστών είναι ίδιο με αυτό του νέου Yaris, ενώ το μήκος έχει αυξηθεί κατά 240 χλστ. Υψηλότερη κατά 30 χλστ. είναι η απόσταση από το έδαφος και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 20 χλστ.

Advertisement

Στο εσωτερικό του, το νέο Yaris Cross δανείζεται το ίδιο ταμπλό με αυτό του νέου Yaris, με μια οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων ψηλά στο κέντρο της κονσόλας, σπορ τριάκτινο τιμόνι και όμορφο-ευανάγνωστο πίνακα οργάνων.

Η Toyota ανακοινώνει ότι η πρακτικότητα και λειτουργικότητα του νέου μοντέλου θα είναι αυξημένες, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ηλεκτρική πόρτα για το χώρο αποσκευών, μετακινούμενο δάπεδο και πίσω καθίσματα οι πλάτες των οποίων αναδιπλώνονται σε ποσοστό 40:20:40. Προς το παρόν δεν αναφέρεται η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ.

Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι, η Toyota «χτίζει» το νέο Yaris Cross πάνω στην καινούργια πλατφόρμα GA-B, η οποία του προσφέρει αυξημένη ακαμψία, ενώ παράλληλα του επιτρέπει να λάβει τα νεότερα υβριδικά συστήματα της μάρκας.

Έτσι λοιπόν, στο μηχανικό κομμάτι το Yaris Cross θα σταδιοδρομήσει με το νέο 1.5 lt. υβριδικό σύστημα της Toyota που γνωρίσαμε και στο νέο Yaris. Αυτό, χρησιμοποιεί ένα ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο μοτέρ κύκλου Άτκινσον, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας.

Advertisement

Η απόδοση του μοτέρ αυτού φθάνει τους 116 ίππους και η Toyota υπόσχεται εκπομπές CO2 κάτω από 90 g/km για τη δικίνητη έκδοση και κάτω από 100 g/km για την τετρακίνητη (κατά NEDC, 120 g/km και 135 g/km αντίστοιχα κατά WLTP).

Ειδικά για την τετρακίνητη έκδοσή του, αυτή αναμένεται να είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του Yaris Cross, αφού λίγοι στην κατηγορία τη διαθέτουν. Το σύστημα είναι ηλεκτρικό και φροντίζει να στέλνει ροπή και στον πίσω άξονα όταν απαιτείται. Στις ήπιες, καθημερινές συνθήκες, όλη η ροπή μεταφέρεται στον εμπρός άξονα.

Το νέο Toyota Yaris Cross θα παραχθεί όπως είπαμε από το 2021 στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στο Valenciennes της Γαλλίας. Στόχος είναι η παραγωγή του να ανέλθει στις 150.000 μονάδες ανά έτος, με την Toyota να ανακοινώνει ότι θέλει να επιτύχει ένα μερίδιο πάνω από 8% της κατηγορίας. Σε ό,τι αφορά στις τιμές του, οι πρώτες πληροφορίες από την Ευρώπη κάνουν λόγω για ένα ποσόν κοντά στα 19.000-20.000 ευρώ.

Αναμένουμε να δούμε κατά πόσο η τιμή αυτή θα ισχύσει και για την αγορά της χώρας μας…

Δείτε εδώ live την παρουσίασή του