Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota GR Yaris γκαζώνει για το Goodwood (video)

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota GR Yaris γκαζώνει για το Goodwood (video)

ΝΕΑ

Το Toyota GR Yaris γκαζώνει για το Goodwood (video)

ΝΕΑ

Ένα video teaser της Toyota μας δείχνει το καυτό GR Yaris στα χέρια του Kris Meeke να προετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή παράσταση στο φετινό ειδικά διαμορφωμένο Goodwood SpeedWeek.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η διεθνής κοινότητα των petrloheads αναμένει την άφιξη του Toyota GR Yaris στους δρόμους το καυτό ιαπωνικό hatchback με το αγωνιστικό DNA αναμένεται να δώσει μια εντυπωσιακή παράσταση στις φετινές εκδηλώσεις του Goodwood που θα είναι προσαρμοσμένες στις συνθήκες ασφαλείας που επιβάλει η πανδημία του Covid19.

Με το GR Yaris η Toyota τάραξε για τα καλά τα νερά στο χώρο των hot-hatch ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα και θυμίζοντας λίγο τις εποχές των rally replica ειδικών εκδόσεων υψηλών επιδόσεων που έλαμψαν τη δεκαετία του ’90 φέρνοντας την αίγλη, την ένταση αλλά και την τεχνολογία των αγώνων στο δρόμο. Το GR Yaris είναι ότι πιο κοντινό σε αυτή τη φιλοσοφία έχει προκύψει τις τελευταίες δεκαετίες καθώς πλησιάζει όσο κανένα άλλο hot-hatch την λογική των τετρακίνητων πυραύλων του WRC.

toyota gr yaris

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως το προετοιμασμένο από την Gazzo Racing δίθυρο Yaris κινείται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφδοτούμενο 1.600αρι κινητήρα 261 ίππων και 36,7 χλγμ ροπής που περνούν και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και μιας προηγμένης ηλεκτρονικά ελεγχόμενης τετρακίνησης η οποία μπορεί να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος στους πίσω τροχούς. Αυτό με την σειρά του σημαίνει πως το GR Yaris εκτός από εξαιρετική πρόσφυση σε κάθε είδος οδοστρώματος μπορεί και να ντριφτάρει και αυτό ακριβώς μας δείχνει και το teaser video που δημοσιοποίησε η Toyota αναγγέλλοντας την παρουσία του GR Yaris στο Goodwood SpeedWeek.

toyota gr yaris

Στο τιμόνι του Yaris βρίσκεται ο Kris Meeke, ένας από τους οδηγούς της αγωνιστικής ομάδας της Toyota ο οποίος πραγματοποιεί κάποιες εντυπωσιακές φιγούρες με το ικανότατο μικρό Toyota και προφανώς θα είναι ένας από τους οδηγούς και κατά τη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων στο Goodwood που φυσικά θα έχει μια διαφορετική δομή σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου να προσαρμοστεί στις συνθήκες ασφάλειας που επιβάλει η πανδημία του Covid19. Έτσι το Goodwood SpeedWeek που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Οκτωβρίου θα αποτελεί ουσιαστικά μια συνάθροιση των καλύτερων στοιχείων των διάσημων εκδηλώσεων του Goodwood και θα πραγματοποιηθεί χωρίς φυσική παρουσία κοινού αλλά με ζωντανή κάλυψη που θα προβάλλεται στα κανάλια των κοινωνικών μέσων δικτύωσης του Goodwood.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Πόσο κοστίζει το φθηνότερο νέο Toyota Yaris; – Ερχεται σε λίγες ημέρες

Μία Toyota GT86 με επιθετική εμφάνιση

Toyota: Ετοιμάζει το «καυτό» C-HR των 260 ίππων

Advertisement