Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία παντός εδάφους Τoyota Supra

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία παντός εδάφους Τoyota Supra

ΝΕΑ

Μία παντός εδάφους Τoyota Supra

ΝΕΑ

Μίας νέας γενιάς Toyota Supra μετατρέπεται σε SUV, χάρη στη βοήθεια του υπολογιστή και της φαντασίας του σχεδιαστή Kleber Silva.

Advertisement
Advertisement

Η 5η γενιά του ιαπωνικού supercar μοιράζεται σχεδόν τα πάντα με τη νέα BMW Z4, κυρίως στα μηχανικά μέρη, ενώ η ιδιαίτερη σχεδίασή της μας δείχνει ένα καθαρόαιμο κουπέ με την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Όμως, τι θα γινόταν εάν η Toyota αποφάσιζε να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μοντέλο για την εμπορικά επιτυχημένη κατηγορία των SUV; Εδώ την δική του απάντηση έρχεται να μας δώσει ο ψηφιακός καλλιτέχνης Kleber Silva που μας παρουσιάζει ένα άκρως ενδιαφέρον, σχεδιαστικά όχημα.

Advertisement
Advertisement

Με βάση την νέα πλατφόρμα TNGA-N, ο Silva υιοθέτησε γενναίες γραμμές που αποκλείεται να μπερδέψεις με οτιδήποτε άλλο. Το σαφώς έντονο και δυναμικό σχήμα της παντός εδάφους Supra χαρακτηρίζεται στο εμπρός μέρος κυρίως από την τρισδιάστατη μάσκα και τα λεπτά, full LED, φώτα. Από την άλλη, δεν λείπουν οι έντονες γραμμές στις εισαγωγές του αέρα, ενώ πίσω ξεχωρίζει ο διαχύτης και οι μεγάλης διαμέτρου απολήξεις. Η ξεχωριστή εικόνα προσδιορίζεται και από το ιδιαίτερα μικρό μεταξόνιο που σε συνδυασμό με τα μετατρόχια και τους μεγάλους τροχούς εξασφαλίζει ιδιαίτερη ευελιξία.

Μιλώντας πάντως υποθετικά, η crossover εκδοχή της Supra φαντάζει επιστημονική φαντασία, καθώς η κατασκευή της είναι δύσκολη, ενώ λόγω του υψηλού κέντρου βάρους και της σημαντικής αύξησης του βάρους, θα χαθούν τα πλεονεκτήματα με τα οποία έχει γίνει γνωστή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης

O Ερντογάν θα εξάγει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας και στην Ευρώπη

Advertisement

Οι Ρώσοι παρουσιάζουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 6.000 ευρώ

Λιπαντικά: Kάνεις αλλαγή κάθε 20 ή 30.000 χλμ.;