Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 912 είναι πιο ελαφριά από μονοθέσιο Formula 1!

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Porsche 912 είναι πιο ελαφριά από μονοθέσιο Formula 1!

ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 912 είναι πιο ελαφριά από μονοθέσιο Formula 1!

ΝΕΑ

Η σπάνια Porsche 912 της Kamm είναι κατασκευασμένη εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Porsche σταμάτησε την παραγωγή της 356 πίσω στο 1965 αποφάσισε να την αντικαταστήσει με την 912. Εκείνο το μοντέλο ήταν ουσιαστικά ένα entry level μοντέλο της 911 για εκείνους που ήθελαν ομαλά να μπουν στην οικογένεια της Porsche. Δύο ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της 912: το πρώτο ήταν ο τετρακύλινδρος boxer κινητήρας και το δεύτερο το χαμηλό βάρος.

Επιστρέφοντας στο 2023 θα συναντήσουμε μια restomod Porsche 912 από την ουγγρική εταιρεία Kamm. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το 1965 και το σημαντικότερο στοιχείο του είναι το απίστευτα χαμηλό του βάρος. Η Kamm σχεδίασε ολόκληρο το αμάξωμα από ανθρακονήματα με αποτέλεσμα το αρχικό βάρος των 965 κιλών να μειωθεί στα μόλις 699 κιλά! Θυμίζουμε ότι ένα μονοθέσιο Formula 1 έχει ελάχιστο όριο βάρους τα 798 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας της Kamm 912c είναι ο αυθεντικό τετρακύλινδρος boxer των 2.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 185 ίππους. Λόγω της μείωσης του βάρους ωστόσο οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 225 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό έχουν γίνει επίσης αλλαγές με τοποθέτηση κλιματισμού και συστήματος ήχου, ενώ υπάρχει και επιλογή infotainment με συνδεσιμότητα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KAMManufaktur (@kammanufaktur_)

Advertisement

Αναφερόμενοι στα ανθρακονήματα καλό είναι να αναφέρουμε ότι ακόμα και τα καθίσματα και τα πατάκια στο πάτωμα είναι από ανθρακονήματα! Η ιδιαίτερη αυτή Porsche 912 πάντως δεν είναι καθόλου φτηνή καθώς η Kamm ζητάει 400.000 ευρώ για την full carbon έκδοση. Αν λάβουμε υπόψη όμως την σπανιότητα της 912 (παράχθηκε για μόλις 4 χρόνια) και την ποιότητα της δουλειάς της εταιρείας, τότε μάλλον δικαιολογούνται τα χρήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μοναδική Porsche 928 GT «Slantnose» πωλείται!
Τέλος η Porsche Macan από τις αγορές της ΕΕ!
Τι θα γίνει με την εξηλεκτρισμένη Porsche 911;