Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μοναδική Porsche 928 GT «Slantnose» πωλείται!

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μοναδική Porsche 928 GT «Slantnose» πωλείται!

ΝΕΑ

Η μοναδική Porsche 928 GT «Slantnose» πωλείται!

ΝΕΑ

Αυτή η 928 δεν είναι σαν καμία άλλη που ξέρετε, διότι έχει διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα και έχει ένα πολύ ξεχωριστό εργοστασιακό χαρακτηριστικό.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία κυριολεκτικά μοναδική Porsche. Οι λόγοι είναι αρκετοί, αλλά ο κύριος είναι πως δέχθηκε τροποποιήσεις από το τμήμα Sonderwunsch της εταιρείας, γεγονός που την κάνει τη μόνη 928 GT που έχει ανακλινόμενους προβολείς.

Οι υπόλοιπες 928 δεν είχαν ποτέ την πολυτέλεια να δεχθούν τέτοια τροποποίηση από το εργοστάσιο, επομένως κατανοείτε εύκολα γιατί μπαίνει σε δημοπρασία και θα κοστίσει μία περιουσία σε όποιον θελήσει πραγματικά να την αποκτήσει.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που προσθέτει στην αξία της. Έχει επίσης ενισχυμένα skirts στις άκρες και μεγαλύτερους θόλους που περιβάλουν τις πίσω ρόδες. Προσθέστε σε αυτά και τους αεροδυναμικούς καθρέφτες και τις ζάντες deep-dish.

Advertisement
Advertisement

Αφήνοντας στην άκρη τον εντυπωσιακό εξοπλισμό, την εμφάνιση και τα αξεσουάρ, ας δούμε την ουσία σε ένα τόσο παλιό μοντέλο. Συντήρηση! Αυτό είναι το κύριο συστατικό της επιτυχίας που έχει κάνει αυτήν την Porsche 928 GT «Slantnose» να είναι ξεχωριστή.

Ευτυχώς για εκείνη, είχε όλη της τη «ζωή» αυτά τα κοντά 35 χρόνια μόνο έναν κάτοχο. Ο ίδιος την πρόσεχε σχολαστικά, έκανε τα σέρβις στις αντιπροσωπείες της Porsche και το κυριότερο τη χρησιμοποιούσε ελάχιστα.

Advertisement

Η συγκεκριμένη 928 GT έχει διανύσει συνολικά 56.636 χιλιόμετρα βάσει του κοντέρ της. Ωστόσο, το 2003 το καντράν αντικαταστάθηκε και τότε έγραφε 11.500 χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μία Porsche πάρα πολύ προσεγμένη και καθόλου ταλαιπωρημένη.

Advertisement

Τα μηχανικά της μέρη παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα. Και λέμε σχεδόν, διότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο ίδιος V8 των 5,0 λίτρων, αλλά αποδίδει 326 ίππους, δέκα περισσότερους δηλαδή από το στάνταρ μοντέλο, όπως έβγαινε τότε από το εργοστάσιο.

Advertisement

Με όλα αυτά τα ιδιαίτερα και συναρπαστικά χαρακτηριστικά, κανείς δεν περιμένει να αποκτήσει αυτήν την Porsche 928 GT «Slantnose» με… κάτι ψιλά. Υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 200-300 χιλιάδες δολάρια.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί μέσω του οίκου δημοπρασιών της RM Sotheby’s στο Παρίσι από τις 30-31 Ιανουαρίου του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Nardone παρουσιάζει μια εκσυγχρονισμένη Porsche 928
Μια ιδιαίτερη Porsche 928 αφιέρωμα στο… millennium
Δοκιμή: Porsche Cayenne E-Hybrid