ΝΕΑ

Τέλος η Porsche Macan από τις αγορές της ΕΕ!

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος η Porsche Macan από τις αγορές της ΕΕ!

ΝΕΑ

Τέλος η Porsche Macan από τις αγορές της ΕΕ!

ΝΕΑ

Για ποιο λόγο η γερμανική μάρκα θα περιορίσει την εμπορική πορεία του μοντέλου στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche αποσύρει από την άνοιξή του 2024 τη Macan από την αγορά της ΕΕ. Όπως αναφέρει η Stuttgarter Zeitung, η γερμανική μάρκα αντιδρά σε έναν κανονισμό κυβερνοασφάλειας που θα ισχύει από την 1η Ιουλίου 2024.

Σε αυτό το σημείο, η Porsche Macan με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν θα πληροί, πλέον, τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Η εφημερίδα αναφέρει έναν εκπρόσωπο της εταιρείας να λέει ότι οι πωλήσεις θα σταματήσουν την άνοιξη, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα παραδοθούν και θα ταξινομηθούν άλλα οχήματα εντός της προθεσμίας.

«Μόνο περίπου το 1/3 των πωλήσεων της Macan προέρχεται από την ΕΕ», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, εξηγώντας τη χαλαρή στάση της. Οι αγορές στις ΗΠΑ και την Κίνα καλύπτουν τα υπόλοιπα 2/3.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα MLB της Macan δεν πληροί τις απαιτήσεις της ΕΕ

Το φόντο είναι οι νέοι κανόνες της UNECE για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτή είναι η «Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη», δηλαδή η οικονομική επιτροπή στα Ηνωμένα Έθνη που είναι αρμόδια για την Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 2020, υιοθέτησε ένα νέο σύνολο κανόνων που παρέχει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων σαφείς και διεθνώς εναρμονισμένες απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια πληροφορικής και τις ενημερώσεις λογισμικού για τα προϊόντα τους. Οι κανόνες ισχύουν από τον Ιούλιο του 2022 για τις νέες σειρές που κυκλοφορούν στην αγορά και από τον Ιούλιο του 2024, για όλα τα νέα οχήματα που κατασκευάζονται από αυτό το σημείο και μετά και καλύπτουν τέσσερις τομείς:

Advertisement

Ολόκληρος ο στόλος οχημάτων πρέπει να είναι σε θέση να ανιχνεύει και να αμύνεται από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Πρέπει να παρέχονται ασφαλείς ενημερώσεις λογισμικού και πρέπει να δημιουργηθεί μια νομική βάση για τις over-the-air ενημερώσεις.

Advertisement

Το IT του οχήματος πρέπει να ασφαλίζεται τόσο ολοκληρωμένα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ώστε να μειώνονται οι κίνδυνοι στην αλυσίδα αξίας. Οι κανονισμοί απαιτούν διαχείριση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο για τα οχήματα.

Η τρέχουσα πλατφόρμα MLB (αρθρωτό κιτ) δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις και πιθανότατα δεν θα ενημερώνεται πλέον. Το Audi Q5 βασίζεται επίσης σε αυτή την πλατφόρμα, αλλά σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δεν επηρεάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Η ηλεκτρική Macan έρχεται, η συμβατική μένει
Η νέα Porsche Macan EV και η θάλασσα (+ video)
Η ηλεκτρική Porsche Macan θα είναι πανίσχυρη

Advertisement