Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτές τις μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες τον Οκτώβριο!

Ελλάδα 7:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές τις μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες τον Οκτώβριο!

ΝΕΑ

Αυτές τις μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες τον Οκτώβριο!

ΝΕΑ

Διατηρήθηκε και τον 10 μήνα το θετικό πρόσημο και μάλιστα καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό ανόδου.

Advertisement
Advertisement

Το ανοδικό σερί στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων διατηρήθηκε και τον Οκτώβριο καταγράφοντας μάλιστα διψήφιο ποσοστό ανόδου ενώ σημαντικά διαφοροποιημένη ήταν και η σειρά κατάταξης των εισαγωγικών εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις η οποία έκρυβε πολλές εκπλήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο σημείωσαν άνοδο περίπου 25% καθώς ανήλθαν σε 8.000 μονάδες έναντι 6.000 αυτοκινήτων που είχαν διατεθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο στις πωλήσεις του Οκτωβρίου αποτέλεσε η σειρά κατάταξης των εισαγωγικών εταιρειών και στην πρώτη θέση βρέθηκε η Toyota και στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Peugeot ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Hyundai.

Στη συνέχεια ακολουθούν η VW, η Dacia, η BMW, η Mercedes-Benz, η Suzuki, η Citroen και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Ford.

Να υπενθυμίσουμε πως τον Σεπτέμβριο η Peugeot βρίσκονταν στην πρώτη θέση και ακολουθούσε η Toyota ενώ στην τρίτη θέση είχε βρεθεί η Renault.

Advertisement

Οι εκπλήξεις στη λίστα κατάταξης των εισαγωγικών εταιρειών αφορούν τις μάρκες Dacia, BMW και Mercedes-Benz οι οποίες πραγματικά αναρριχήθηκαν σε πολύ υψηλές θέσεις στο Top-10 των πωλήσεων.

H άνοδος και η πτώση στις πωλήσεις των εισαγωγικών εταιρειών εξαρτάται αποκλειστικά από το ρυθμό στις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων που καθορίζει το κάθε εργοστάσιο. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που εναλλάσσονται συνεχώς οι εισαγωγικές στον πίνακα των εταιρειών με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Advertisement

Σε επίπεδο 10μήνου οι πωλήσεις διατήρησαν το θετικό πρόσημο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα από την αρχή του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο 10μηνο ανήλθαν σε 91.000 μονάδες  έναντι 88.500 μονάδων που ανήλθαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι καταγράφοντας άνοδο 3%.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως οι επόμενοι δύο μήνες κρίνονται καθοριστικοί για την τελική πορεία της αγοράς ώστε το έτος να κλείσει με θετικό πρόσημο και διατηρηθεί το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει.

Τώρα ο στόχος των 100.000 μονάδων μάλλον θα επιτευχθεί και ίσως η αγορά να καταφέρει να ξεπεράσει ακόμη και τις 110.000 μονάδες αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για μαζικές παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων τόσο το Νοέμβριο όσο και τον Δεκέμβριο του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτές τις μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες τον Σεπτέμβριο!
Αυτό είναι το Top-10 των best-sellers του Σεπτεμβρίου
Η Ελλάδα στο Top-10 της Ευρώπης με χαμηλές εκπομπές CO2!