Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Top-10 των best-sellers του Σεπτεμβρίου

Ελλάδα 23:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Top-10 των best-sellers του Σεπτεμβρίου

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Top-10 των best-sellers του Σεπτεμβρίου

ΝΕΑ

Η Peugeot κατάφερε να κατακτήσει τους ιδιώτες καταναλωτές όσο και τους εταιρικούς χρήστες αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα της Peugeot, της Toyota και της Fiat ξεχώρισαν για τις αυξημένες επιδόσεις που σημείωσαν τον ένατο μήνα του 2022. Πάντως, τον Σεπτέμβριο το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις λιανικής προέρχονταν από την εταιρεία με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στις εταιρικές πωλήσεις όμως στις επόμενες θέσεις καταγράφονται σημαντικές ανατροπές και εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν το Peugeot 3008 με πάνω από 830 ταξινομήσεις, στην δεύτερη θέση το Toyota Yaris με 420 μονάδες και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Fiat Panda με πάνω από 365 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ακολουθούν το Suzuki Vitara, το Ford Puma, το Renault Clio, το Citroen C3, το Opel Corsa, το Peugeot 2008 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Peugeot 208.

Advertisement

Πρωτιά της Peugeot και στα εταιρικά!

Πέραν των καταναλωτών της λιανικής στις εταιρικές πωλήσεις φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, πως το Peugeot 3008 αναδείχθηκε πρώτο ξεπερνώντας τις 715 πωλήσεις ακολουθούμενο από το Fiat Panda με 349 μονάδες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Renault Clio με πάνω από 283 αυτοκίνητα.

Advertisement

Στη συνέχεια ακολουθούν το Toyota Yaris, το Citroen C3, το Ford Puma, το Peugeot 2008, το Opel Corsa, το Opel Grandland και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Renault Arkana.

Όσον αφορά στις μάρκες που επέλεξαν οι εταιρικοί χρήστες στην πρώτη θέση βρέθηκε η Peugeot με πάνω από 1.035 μονάδες και ακολουθούν η Renault με πάνω από 470 οχήματα, η Citroen (πάνω από 385 ΙΧ), η Fiat (πάνω από 385 μονάδες), η Ford (λίγο κάτω από τις 385 μονάδες), η Opel (πάνω από 370 ΙΧ), η Toyota (πάνω από 300 μονάδες), η Mercedes-Benz (πάνω από 240 ΙΧ), η VW (200 οχήματα) και η BMW (πάνω από 185 οχήματα).

Advertisement

Πρωταθλητής λιανικής το Suzuki Vitara!

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις αποτέλεσαν και οι πωλήσεις της Suzuki και ειδικότερα του Vitara. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το Suzuki Vitara αναδείχθηκε πρωταθλητής στις λιανικές πωλήσεις. Ειδικότερα οι πωλήσεις του διάσημου ιαπωνικού μοντέλου ανήλθαν σε 340 μονάδες εκ των οποίων οι 101 αφορούσαν σε εταιρικές πωλήσεις και οι υπόλοιπες 239 πωλήσεις σε ιδιώτες καταναλωτές.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Toyota Yaris με 211 πωλήσεις λιανικής, στην τρίτη θέση ακολουθεί το Toyota Yaris Cross με 119, στην τέταρτη θέση το Hyundai i30 με 117 πωλήσεις και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το VW T-Roc με 116 πωλήσεις στην λιανική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ελλάδα στο Top-10 της Ευρώπης με χαμηλές εκπομπές CO2!
Το Top-10 των best-sellers σε όλο τον κόσμο!
Στο Παρίσι αποκαλύπτεται το Peugeot e-Streetzone