Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων!

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Τα ετήσια αποτελέσματα της έρευνά της δημοσιοποίησε το Consumer Report.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda, η Toyota και η Lexus συνεχίζουν να κατασκευάζουν αξιόπιστα οχήματα τοποθετώντας τις συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες σε έρευνα που πραγματοποίησε το Consumer Report. Παράλληλα για πρώτη φορά εντάχθηκαν σε υψηλές θέσεις στον πίνακα με τις πιο αξιόπιστες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Buick και η Honda οι οποίες βελτίωσαν πάρα πολύ τις επιδόσεις τους.

Η άνοδος κατά 14 θέσεις της Buick έρχεται να αναθεωρήσει εντελώς την αξιοπιστία της μάρκας ενώ η άνοδος της Honda κατά 7 θέσεις προέρχεται από τα βελτιωμένα μοντέλα της. Η Chevrolet και η GMC ανέβηκαν εν μέρει λόγω της παραπάνω αξιοπιστίας του Bolt EV και των φορτηγών.

Advertisement
Advertisement

Οι BMW, Volvo και Jeep επίσης κατάφεραν να αναρριχηθούν αρκετές θέσεις χάρη στις βελτιώσεις αξιοπιστίας σε ορισμένα από τα νεότερα ή επανασχεδιασμένα μοντέλα τους. Στην BMW οι σειρές 3 και X5, και στην Volvo τα S60 / V60 και XC40 βοήθησαν σημαντικά στην άνοδο των εταιρειών. Το νέο Gladiator της Jeep ήταν πολύ αξιόπιστο κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας του ενώ επίσης βελτιώθηκε και η αξιοπιστία του Wrangler.

Πολλοί από τους κατασκευαστές διατήρησαν τη βαθμολογία στα ίδια επίπεδα με πέρυσι καθώς η αξιοπιστία των μοντέλων τους έμεινε αμετάβλητη. Η Subaru έπεσε μία θέση, ενώ η Audi διατήρησε την ίδια βαθμολογία με πέρυσι.

Advertisement

Ωστόσο από την άλλη μεριά υπήρξαν αυτοκινητοβιομηχανίες που κινήθηκαν πτωτικά στον πίνακα με τις πιο αξιόπιστες μάρκες. Η Kia εξαιτίας κάποιων τεχνικών ζητημάτων στα κιβώτια των μοντέλων Forte και Soul έπεσε έξι θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η Ford επίσης έπεσε έξι θέσεις η Tesla 2 θέσεις αλλά την μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Mini αφού η μάρκα φαίνεται στον πίνακα ότι έπεσε 13 θέσεις καταγράφοντας την υψηλότερη πτώση μεταξύ όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement

Ο αμερικάνικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προκειμένου να βγάλει τα φετινά αποτελέσματα αξιοποίησε τα στοιχεία που του παρείχαν περισσότερα από 329.000 αυτοκίνητα παραγωγής, σε πάνω από 300 διαφορετικών μοντέλα παραγωγής από το 2000 έως και το 2020.

Ο οργανισμός είχε στοιχεία από 200 με 300 μονάδες κάθε μοντέλου, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να τα έχουν τουλάχιστον για 12 μήνες στη κατοχή τους και να αναφέρουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τα αυτοκίνητά τους, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, συμπληρώνοντας μια λίστα με αυτές τις 17 κατηγορίες προβλημάτων. Αναλυτικά τις κατηγορίες αλλά και το πως Consumer Reports έβγαλε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας.

Η προβλεπόμενη βαθμολογία αξιοπιστίας υπολογίζεται σε κλίμακα 0 έως 100 βαθμών, με τη μέση βαθμολογία να κυμαίνεται μεταξύ 41 και 60 βαθμών.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsauto! Ιδού το νομοσχέδιο για την Μικροκινητικότητα

Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα!

O Johnson το ανακοίνωσε! Τέλος τα ΙΧ βενζίνης και diesel το 2030