Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα!

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα!

ΝΕΑ

Ξεκινά η καταβολή των επιδοτήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα!

ΝΕΑ

Πάνω από το 75% των αιτήσεων αφορούν σε ηλεκτρικά ποδήλατα ενώ στα ΙΧ οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις αντίστοιχες πωλήσεις τετραετίας.

Advertisement
Advertisement

«Ορθοπεταλιά» πηγαίνουν οι… αιτήσεις στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα να απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων ακολουθούμενα από τα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr σύντομα ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές που αφορούν σε 4.000 αιτήσεις σε σύνολο 5.600 αιτήσεων οι οποίες έχουν εξεταστεί και απομένουν να εξεταστούν 3.100 αιτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι αιτήσεις πάντως έως και τις 6 Νοεμβρίου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέρχονταν σε 8.333, με συνολική απορρόφηση 7,41 εκατ. ευρώ. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα παραμένουν με διαφορά πρώτα στην ζήτηση, αλλά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινούνται ανοδικά.

Ειδικότερα έως τις 6 Νοεμβρίου έχουν κατατεθεί 6.503 αιτήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα καταλαμβάνοντας το 75,17% και στη συνέχεια ακολουθούν τα δίκυκλα-τρίκυκλα με 1.553 αιτήσεις (17,95%), τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 548 αιτήσεις (6,33%), τα επαγγελματικά van με 41 αιτήσεις (0,47%) εκ των οποίων οι 39 αφορούν σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και 2 σε plug-in hybrid και μόλις 6 Ταξί (0,07%) εκ των οποίων τα 5 είναι αμιγώς ηλεκτρικά και το 1 plug-in υβριδικό.

Το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφορά στο γεγονός ότι ο αριθμός των 595 οχημάτων για τα οποία έχει υποβληθεί αίτηση έχουν υπερκαλύψει τις πωλήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών που διατέθηκαν 522 ηλεκτρικά ΙΧ.

Advertisement

Εκτός των οχημάτων έχουν κατατεθεί και 192 αιτήσεις για φορτιστές εκ των οποίων οι 93 αφορούν την περιοχή της Αττικής (ποσοστό 48,4%), οι 39 της Θεσσαλονίκης (ποσοστό 20,30%) και όλοι οι υπόλοιποι στις Περιφέρειες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr δεν υπάρχει καμία Περιφέρεια χωρίς αίτηση για φορτιστή!

Η Αττική συνεχίζει να έχει το προβάδισμα στις αιτήσεις με 3.133 (ποσοστό 36,22%), ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 1.081 αιτήσεις (ποσοστό 12,5%) ενώ υψηλή επίδοση καταγράφει το σύνολο της νησιωτικής χώρας με 1.540 αιτήσεις (ποσοστό 17,8%).

Advertisement

Ο τζίρος της αγοράς που προέρχεται από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά έχει διαμορφωθεί σε 40,5 εκατ ευρώ!

Να τονίσουμε πως έχουν αποσυρθεί και 1.009 οχήματα, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός καθώς αποδεικνύεται ότι το 53% αποσύρουν κάποιο παλαιό και ρυπογόνο όχημα.

Όσον αφορά στους τύπους των οχημάτων που έχει αποσυρθεί περιλαμβάνουν 318 αυτοκίνητα και 691 δίκυκλα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικός και… παράνομος έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ!

Προβλήματα και με το Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης

Χωρίς ΚΤΕΟ η ταξινόμηση μικρών φορτηγών και η άρση ακινησίας